OMD EM-5 + mZD 45 mm 1.8 + Lumix 20mm 1.7 + mZD 12-50 + FL 36R
A ja sadze ze googlowa mapa to bardzo dobry pomysl... bo jak watek sie rozrosnie do kilkudziesiecu stron to ciezko bedzie pozniej cos znalezc w nim...a tak mamy wszystko w jednym miejscu, od razu z lokalizacja.
Xz-2 || Ocena moich zdjec: Pierwsze koty za ploty... poczatki z fotografia
Edycja ogranicza się do wstawienia punktu na mapie, a w jego opisie dodaniu linka do już napisanego postu. Zapisuje i dodaje się automatycznie.
Pomysł bardzo dobry - i należny plusik dla autora wątku poszedł![]()
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
W jakim dziale widzielibyście ten wątek? Wg. mnie w dziale ogólnym. Kwestia czy w poddziale Fotografia podróżnicza czy w Fotograficznym HydeParku.....
Może bardziej doświadczeniu forumowicze się lepiej w tym temacie wypowiedzą![]()
OMD EM-5 + mZD 45 mm 1.8 + Lumix 20mm 1.7 + mZD 12-50 + FL 36R
Pomysł bdb, a gdzie fotki ?![]()
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
Wyśmienity pomysł, sam nosiłem się z taką propozycją.
Zaczynałem uczyć się fotografii z miesięczników Practical Photography oraz Outdoor Photography. W obu czasopismach jest stała rubryka My Favourite Viewpoint, w której czytelnicy opisują swoje ulubione miejsca wycieczek fotograficznych.
Każdy taki wpis ma stałe punkty:
1 - dopieszczone zdjęcie
2 - opis miejsca i sposobu dojazdu
3 - adres najbliższego pubu, gdzie można coś zjeść i się rozgrzać (w UK ciągle pada)
4 - opis rekomendowanej pory roku i dnia, do zrobienia zdjęcia.
Jedno z moich ulubionych zdjęć i miejsc, z tego cyklu przedstawiało kamienne, angielskie z wyglądu domki, stojące wśród drzew, na drugim brzegu rzeczki. W opisie autor radził, że takie ujęcie można uzyskać tylko rano, gdy słońce jest po naszej stronie i tylko na wiosnę, np. w maju, póki rozwijające się liście drzew nie zasłonią całkiem domów.
"Trzeba się uczyć grać nie od tych co robią instrumenty, ale od tych co umieją grać" - Galileusz
popatrzna.blogspot.com