Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: silniki swd a stare body....

| OlyJedi Awatar mateuss
    Mieszka w
    Warszawa-Gocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie
    mnie zachwyca 14-54 i nie wyobrażam sobie że można szybciej...jak zamienię na 12-60 to pewnie się posikam z wrażenia...
    bo jest szybkie tyle że czasem dłuużej myśli w słabych warunkach.. ale.. starość dziadka nie radość

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mateuss
    Cytat Zamieszczone przez lessie
    mnie zachwyca 14-54 i nie wyobrażam sobie że można szybciej...jak zamienię na 12-60 to pewnie się posikam z wrażenia...
    bo jest szybkie tyle że czasem dłuużej myśli w słabych warunkach.. ale.. starość dziadka nie radość
    Dziadka używałem za mało żeby się wypowiadać. Jednak E-330 + ZD 14-54 jest generalnie OK ale w gorszych warunkach potrafi bardzo wkurzać. Chociażby ciemna sala i tańce - wspomagaczka z FL-36 na niewiele się zdaje - AF się gubi, nie wyrabia... - fotografowanie w takich warunkach to niezła gimnastyka...
    Dla mnie istotne jest pytanie czy wpięcie w E-3 starszych szkieł - chociażby 14-54 zaowocuje poprawą działania AF, czy jednak muszę mieć szkła z nowymi napędami?
    Zwiększenie punktów AF w E-3 jest krokiem w zdecydowanie dobrym kierunku.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek
    Dla mnie istotne jest pytanie czy wpięcie w E-3 starszych szkieł - chociażby 14-54 zaowocuje poprawą działania AF, czy jednak muszę mieć szkła z nowymi napędami?
    Pomyśl...
    Dostaniesz AF o większej czułości z 11 krzyżowymi punktami - powinno się poprawić czy nie?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

qbic
    Gość
    Nawet na E-510 jest lepiej niż na E-1 jeżeli chodzi o AF. Wiec na pewno tak.

Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    Pomyśl...
    Dostaniesz AF o większej czułości z 11 krzyżowymi punktami - powinno się poprawić czy nie?
    Pomyślałem -nawet nie bolało- powinno Obecnie - w E-330 - jak mi się wydaje większym problemem jest "myślenie" aparatu niż praca silnika AF, który w 14-54 wydaje się być szybki...
    Chciałbym to jednak przetestować...
    Facebook

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Teraz mnie nurtuje pytanie czy warto zmieniać ZD 14-54 na ZD 12-60.... pomijając zakres, na ile ten obiektyw będzie szybszy, bo pewnie optycznie bardzo podobnie. Ale na to pytanie chyba jeszcze za wcześnie odpowiadać. Może Radek coś powie.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s
    Teraz mnie nurtuje pytanie czy warto zmieniać ZD 14-54 na ZD 12-60.... pomijając zakres, na ile ten obiektyw będzie szybszy, bo pewnie optycznie bardzo podobnie. Ale na to pytanie chyba jeszcze za wcześnie odpowiadać. Może Radek coś powie.
    IMHO 14-54 jest wystarczająco szybki. Oczywiście nigdy nie jest tak dobrze żeby nie mogło być lepiej. Dla mnie dość ważnym jest pytanie o zdjęcia z bliskiej odległości (ZD 12-60) bo lubię taką zabawę - tu 14-54 jest mocnym zawodnikiem. Moją motywacją do wymiany byłby właśnie zakres ZD 12-60 na szerszym końcu. Niewątpliwie będzie to bardzo uniwersalne szkło. Z drugiej strony za koszt wymiany 14-54 na 12-60 można mieć ZD 11-22 - szkło przecież też ciekawe, którego obecnie można się spodziewać w dobrych cenach...
    Facebook

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s

dla mnie każdy mm w dół jest na wagę złota więc w przyszłym tygodniu ogłoszę rozstanie z moim 14-54, ktoś będzie miał szczęście przytulić wymuskane, nietknięte praktycznie szkiełko, jeszcze na gwarancji...
    muszę tylko pomyśleć ile mogę zaśpiewać za to cacko

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Z drugiej strony za koszt wymiany 14-54 na 12-60 można mieć ZD 11-22 - szkło przecież też ciekawe, którego obecnie można się spodziewać w dobrych cenach...
    Przecież 12-60 jest tylko o 200 zł droższy od 11-22

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    ktotek chyba miał na myśli, że używane 14-54 i 11-22 można będzie dostać niewiele drożej niż nowe 12-60.