Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 81

Wątek: Sensowna cenowo alternatywa dla KIT'a 14-42...niestety brakuje szerokości.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Odp: Sensowna cenowo alternatywa dla KIT'a 14-42...niestety brakuje szerokości.

Cytat Zamieszczone przez redrum1906 Zobacz posta
    - 9-18+adapter 4/3+m4/3- nie wiem jak optycznie się ma do młodszego brata. Czy AF przez adapter po kontraście działa celnie?
    Wolniej, ale zawsze celnie. Mam 100 % trafień.
    Jest korygowany optycznie, mały brat jest korygowany programowo.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Wolniej, ale zawsze celnie. Mam 100 % trafień.
    Jest korygowany optycznie, mały brat jest korygowany programowo.
    Czy używasz obiektywu z chińskim adapterem za 30$?
    Obiektyw podpięty pod body, które ostrzy wyłącznie po kontraście? Na aukcjach piszą, że po kontraście może być problem.
    Widzę, że 9-18 o 4/3 można kupić za 1000-1100zł+adapter~100zł. Łącznie około 1200zł. Zmieściłbym się w swoim MAX.
    Czy możesz podesłać na PW jakieś przykładowe pstryki z 9-18?

Lumix 7-14 , lumix 12-35 powininien się znaleźć na tej liście...
    Panowie...cena to MAX 1200zł. Nie zbieram i nie dokładam więcej
    Obiektyw do zastosowań totalnie amatorskich więc na siebie nie zarobi.
    Przypominam, że głównie na plenery+miasto+wakacje. Wspierany przez 20 1.7 i 40-150

Wg mnie jest słaby zwłaszcza do tematów typu landscape gdzie potrzebujemy szerszego kąta - jego plusy to uszczelnienia, zakres i fajne macro.
    12mm od biedy by wystarczyło. Przy 14mm brakowało niewiele. Wiadomo- szerzej=lepiej
    O 12-50 myślę pod względem 12mm, ceny, wideo, makro.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Z oryginalnym Olympusowym adapterem. Ale chińskie tak samo dobrze działają, to tylko przeniesienie kilku styków.
    Obiektywy szerokie dobrze działają przez adapter po kontraście, gorzej jest z tele
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Część obiektywów 4/3 działa całkiem sprawnie z mikrusami. Sam miałem okazję przetestować z przejściówką 70-300, 40-150 i jest naprawdę dobrze. Skoro Bodzip pisze, że duże 9-18 pracuje dobrze, to tak jest. Co do jakości dużego i małego 9-18, to testy na www.dpreview.com pokazują przewagę ZD.
    12-50 jest kiepski, przynajmniej mój egzemplarz był.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Z oryginalnym Olympusowym adapterem. Ale chińskie tak samo dobrze działają, to tylko przeniesienie kilku styków.
    Obiektywy szerokie dobrze działają przez adapter po kontraście, gorzej jest z tele
    Potwierdzam ZD 9-18 działa mi dobrze z E-M5, E-PM2 i E-PL1. A optycznie jest od małego, korygowanego programowo, zdecydowanie lepszy.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Potwierdzam ZD 9-18 działa mi dobrze z E-M5, E-PM2 i E-PL1. A optycznie jest od małego, korygowanego programowo, zdecydowanie lepszy.
    Część obiektywów 4/3 działa całkiem sprawnie z mikrusami. Sam miałem okazję przetestować z przejściówką 70-300, 40-150 i jest naprawdę dobrze. Skoro Bodzip pisze, że duże 9-18 pracuje dobrze, to tak jest. Co do jakości dużego i małego 9-18, to testy nawww.dpreview.com pokazują przewagę ZD.
    12-50 jest kiepski, przynajmniej mój egzemplarz był.
    No to panowie...chyba nie ma sensu dalej kontynuować tematu.
    Szukam 9-18+chiński adapter. Nie będzie kompromisów.
    Jeszcze pytanie do Was...czy w 9-18 był rozrzut jakościowy pokroju Tamronów 12-50? Czy raczej można kupować obiektyw w ciemno?

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez redrum1906 Zobacz posta
    Jeszcze pytanie do Was...czy w 9-18 był rozrzut jakościowy pokroju Tamronów 12-50? Czy raczej można kupować obiektyw w ciemno?
    Duże ZUIKO DIGITAL zawsze w ciemno. Będzie mi tu do jakiegoś Tam-rona porównywał
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Duże ZUIKO DIGITAL zawsze w ciemno. Będzie mi tu do jakiegoś Tam-rona porównywał
    Wiem- wstyd
    Natomiast po Tamronie 12-50 "boję się" każdego zakupu. Nawet marek znanych z dobrej kontroli jakości.

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria

duże 9-18 dobrze bangla z korpusami micro jedyny minus to jego wielkość http://1.static.img-dpreview.com/len...001.jpg?v=2987
    mam 9-18 + chińska podróbka adaptera (Viltrox), potrafi się czasami nie do końca " zapiąć" z obiektywem, ale to kwestia wprawy
    z GX7 działa wysmienicie !!
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

Siła reputacji
    16
    Moja galeria

duże 9-18 dobrze bangla z korpusami micro jedyny minus to jego wielkość
    No musze jeszcze zobaczyć jak on wygląda wielkosciowo Jest jakaś strona na której mozna sobie porównać rozmiary szkieł?