A ja mam wrażenie, że najlepszym kitem Olka jest XZ-2. Wyraźnie lepszy jest dopiero Panas i Olek 2,8.
A ja mam wrażenie, że najlepszym kitem Olka jest XZ-2. Wyraźnie lepszy jest dopiero Panas i Olek 2,8.
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
A tak mi się jeszcze przypomniało, że dostępność fisha na rynku wtórnym jest całkiem przyzwoita - co jakiś czas na alledrogo pojawiają się egzemplarze w dobrej cenie, podobnie na Forum. Sama kupiłam swojego od forumowicza za 700 zł.
Dzięki za propozycje.A tak mi się jeszcze przypomniało, że dostępność fisha na rynku wtórnym jest całkiem przyzwoita - co jakiś czas na alledrogo pojawiają się egzemplarze w dobrej cenie, podobnie na Forum. Sama kupiłam swojego od forumowicza za 700 zł.
Za tydzień na 10 dniowy urlop więc KIT dostanie ostatnią szansę na wykazanie się![]()
Po urlopie będę myslał:
- zostawiam KIT'a w spokoju+dokupuję 7,5mm
- testowo zmieniam KIT'a na lepszego i szerszego KIT'a 12-50 oraz dokupuję dekielek 9mm 8.0
Na więcej fundusze nie pozwolą zważywszy na fakt, że jeszcze poluję na 45 1.8.
To będzie już chyba ostatnia fazia kompletowania szklarni na dłuższy okres czasu(do momentu ukazania sie czegoś nowego i fantastycznego w stosunku jakość/cena)
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Pod tym wzgledem jestem przygotowanyPamiętaj, weź więcej kart i rób w RAW-ach
- zawsze robie jpeg fine+RAW
- mam dwie zapasowe baterie
- dwie karty SDHC- Sandisk 16gb i Toshiba 32gb
W razie awarii body(tfu tfu!) pozostaje smartphone w trybie awaryjnym![]()
Wróciłem z urlopu w Chorwacji. "Natrzaskałem" sporo fotek zarazem upewniając się w przekonaniu, że czas pozbyć się KIT'a. Brakuje szerokości na 14mm. 12-50mm mimo dużych gabarytów byłby dla mnie jednak znacznie lepszym rozwiązaniem. Jako dodatek Samyang 7,5mm i mam zestaw "marzenie".
A ja bym się zastanawiał, sam co prawda mam 12-40mm ale tu dochodzi atut jasności (kosztem gabarytów niestety). W pomieszczeniu czy 14mm czy 12mm to jeden pies, tu i tu brakuje szerokości, więc ja bym radził od razu coś szerokiego kupił. Na polu różnica 12 vs. 14 nie przeszkadza tak bardzo, bo zawsze można zrobić dwa kroki do tyłu, a mocno przerysowanej perspektywy ani jednym ani drugim nie zrobisz.
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.