Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 81

Wątek: Sensowna cenowo alternatywa dla KIT'a 14-42...niestety brakuje szerokości.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Odp: Sensowna cenowo alternatywa dla KIT'a 14-42...niestety brakuje szerokości.

A ja mam wrażenie, że najlepszym kitem Olka jest XZ-2. Wyraźnie lepszy jest dopiero Panas i Olek 2,8.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar realnasty
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

A tak mi się jeszcze przypomniało, że dostępność fisha na rynku wtórnym jest całkiem przyzwoita - co jakiś czas na alledrogo pojawiają się egzemplarze w dobrej cenie, podobnie na Forum. Sama kupiłam swojego od forumowicza za 700 zł.
    mikrusek i trochę szkiełek
    Zapraszam do mojego wątku i na Flickr.

Siła reputacji
    16
    Moja galeria

A tak mi się jeszcze przypomniało, że dostępność fisha na rynku wtórnym jest całkiem przyzwoita - co jakiś czas na alledrogo pojawiają się egzemplarze w dobrej cenie, podobnie na Forum. Sama kupiłam swojego od forumowicza za 700 zł.
    Dzięki za propozycje.
    Za tydzień na 10 dniowy urlop więc KIT dostanie ostatnią szansę na wykazanie się
    Po urlopie będę myslał:
    - zostawiam KIT'a w spokoju+dokupuję 7,5mm
    - testowo zmieniam KIT'a na lepszego i szerszego KIT'a 12-50 oraz dokupuję dekielek 9mm 8.0
    Na więcej fundusze nie pozwolą zważywszy na fakt, że jeszcze poluję na 45 1.8.
    To będzie już chyba ostatnia fazia kompletowania szklarni na dłuższy okres czasu(do momentu ukazania sie czegoś nowego i fantastycznego w stosunku jakość/cena)

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez redrum1906 Zobacz posta
    Dzięki za propozycje.
    Za tydzień na 10 dniowy urlop więc KIT dostanie ostatnią szansę na wykazanie się
    Po urlopie będę myslał:
    - zostawiam KIT'a w spokoju+dokupuję 7,5mm
    - testowo zmieniam KIT'a na lepszego i szerszego KIT'a 12-50 oraz dokupuję dekielek 9mm 8.0
    Na więcej fundusze nie pozwolą zważywszy na fakt, że jeszcze poluję na 45 1.8.
    To będzie już chyba ostatnia fazia kompletowania szklarni na dłuższy okres czasu(do momentu ukazania sie czegoś nowego i fantastycznego w stosunku jakość/cena)
    Pamiętaj, weź więcej kart i rób w RAW-ach
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Sluszna uwaga.
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Pod tym wzgledem jestem przygotowany
    - zawsze robie jpeg fine+RAW
    - mam dwie zapasowe baterie
    - dwie karty SDHC- Sandisk 16gb i Toshiba 32gb
    W razie awarii body(tfu tfu!) pozostaje smartphone w trybie awaryjnym

Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Wróciłem z urlopu w Chorwacji. "Natrzaskałem" sporo fotek zarazem upewniając się w przekonaniu, że czas pozbyć się KIT'a. Brakuje szerokości na 14mm. 12-50mm mimo dużych gabarytów byłby dla mnie jednak znacznie lepszym rozwiązaniem. Jako dodatek Samyang 7,5mm i mam zestaw "marzenie".

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

A ja bym się zastanawiał, sam co prawda mam 12-40mm ale tu dochodzi atut jasności (kosztem gabarytów niestety). W pomieszczeniu czy 14mm czy 12mm to jeden pies, tu i tu brakuje szerokości, więc ja bym radził od razu coś szerokiego kupił. Na polu różnica 12 vs. 14 nie przeszkadza tak bardzo, bo zawsze można zrobić dwa kroki do tyłu, a mocno przerysowanej perspektywy ani jednym ani drugim nie zrobisz.

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    zawsze można zrobić dwa kroki do tyłu
    Oj właśnie są sytuacje gdzie nie można
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

| OlyJedi Awatar Careme
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    83
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez redrum1906 Zobacz posta
    (...) Brakuje szerokości na 14mm (...)
    Czy mógłbyś rozwinąć w jakich sytuacjach zabrakło szerokości?
    Dodam, że też zastanawiam się nad zmianą analogicznego KITa, ale jak na razie za mało zdjęć nim zrobiłem, żeby utwierdzić się w przekonaniu, że warto.
    XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.