Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 94

Wątek: Roztocze Lubelskie i okolice

Awatar kon
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Odp: Roztocze Lubelskie i okolice

I pomyslec,ze to wszystko dzieki Ordynacji.
    Flaczki pod arkadami....
    Czekam na zdjecie z Wiezy.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez voovoo2 Zobacz posta
    Byłem tam z żoną podczas urlopu (3 dni) w roku ubiegłym. Miałem przyjemność spotkać się tam z Witią, który w ramach "odtrutki" na wspaniałe zabytki Zamościa pokazał nam knajpę "Komuch". W komunistyczej architekturze.....wszystko po 5 zł, śledzik,flaki, chyba tylko piwo było tańsze
    Ja będąc w Zamościu zadzwoniłem do Witii, ale biedny musiał pracować i nici ze spotkania.
    Za to pozdrowiłem Go więc telefonicznie z Zamościa bo pewnie chłopina tam jeszcze nie był...
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Niemiecki Obóz Zagłady w Bełżcu..
    (Poprawni politycznie napisali by pewnie Nazistowski, albo jeszcze lepiej: Polski!
    Nie! Obóz był Niemiecki jak wszystkie inne na terenie naszego kraju i innych).

A właściwie teren po obozie w latach 80-tych zagospodarowany i udostępniony do zwiedzania.

125
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	KW317452.jpg
Wyświetleń:	221
Rozmiar:	252,7 KB
ID:	128370

126. Patrząc na te druty poskręcane i ostry żużel rozsypany na wielu tys. metrów kwadratowych to bolało...

Nazwa:	KW317449.jpg
Wyświetleń:	211
Rozmiar:	277,0 KB
ID:	128368

127.

Nazwa:	KW317445.jpg
Wyświetleń:	214
Rozmiar:	172,3 KB
ID:	128367

128.

Nazwa:	KW317437.jpg
Wyświetleń:	210
Rozmiar:	209,4 KB
ID:	128365

129.

Nazwa:	KW317450.jpg
Wyświetleń:	220
Rozmiar:	197,0 KB
ID:	128369

130

Nazwa:	KW317439.jpg
Wyświetleń:	210
Rozmiar:	917,5 KB
ID:	128366

131.
    Załącznik 128398
    Ostatnio edytowane przez Krakman ; 30.08.14 o 22:24
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    Niemiecki Obóz Zagłady w Bełżcu..
    (Poprawni politycznie napisali by pewnie Nazistowski, albo jeszcze lepiej: Polski!
    Nie! Obóz był Niemiecki jak wszystkie inne na terenie naszego kraju i innych).

A właściwie teren po obozie w latach 80-tych zagospodarowany i udostępniony do zwiedzania.

Załącznik 128398
    Pomimo całkiem przyjemnego światła to jakieś to strasznie przytłaczające miejsce. Nawet gdybym nie wiedziała co tam było, to same mury i druty sprawiają takie wrażenie
    "Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    jarmana - to miejsce faktycznie porusza i przygnębia. Tam trzeba być, "żeby być faktycznie przytłoczonym".
    A zdjęcia mbsz - bardzo dobre.
    Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez witia Zobacz posta
    jarmana - to miejsce faktycznie porusza i przygnębia. Tam trzeba być, "żeby być faktycznie przytłoczonym".
    A zdjęcia mbsz - bardzo dobre.
    Pozdrawiam.
    Jako dziecko byłam w Oświęcimiu. Minęło kilkadziesiąt lat od tamtej pory a ja ciągle czuję tamten dramat. Nie wiem czy dałabym rade zwiedzić to miejsce
    "Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    388
    Moja galeria
    To, że miejsce robi przygniatające i posępne wrażenie wynika również ze świadomych decyzji tych, którzy to miejsce przygotowywali do zwiedzania - ono ma wywoływać nastrój smutku i powagi. I zabiegi architektoniczne taki właśnie nastrój tworzą - gdybyśmy np. zamiast szarych murów z poskręcanymi pordzewiałymi drutami mieli jakieś lekkie konstrukcje w pastelowych kolorach a zamiast placu wysypanego żużlem kolorowe kwietniki - miejsce byłoby niewątpliwie mniej smutne, ale... chyba nie taki był cel.
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wyszomir Zobacz posta
    To, że miejsce robi przygniatające i posępne wrażenie wynika również ze świadomych decyzji tych, którzy to miejsce przygotowywali do zwiedzania - ono ma wywoływać nastrój smutku i powagi. I zabiegi architektoniczne taki właśnie nastrój tworzą - gdybyśmy np. zamiast szarych murów z poskręcanymi pordzewiałymi drutami mieli jakieś lekkie konstrukcje w pastelowych kolorach a zamiast placu wysypanego żużlem kolorowe kwietniki - miejsce byłoby niewątpliwie mniej smutne, ale... chyba nie taki był cel.
    dziwiłabym się gdyby zrobili je na wesoło skoro takie to miejsce.... ale właśnie dlatego że jest sugestywnie przygotowane nie wiem czy chciałabym je zwiedzać

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria
    Tylko raz byłem w obozie. Było to w Sachsenhausen.
    Opowiadał nam o swoim pobycie człowiek, który tam spędził wojnę.
    Poprawił wiedzę miejscowego przewodnika o tym co się działo w czasie jego pobytu w obozie.
    Zwiedzanie tych miejsc jest strasznie dołujące.
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

Banned
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Zdjęcie papierni Zamoyskich - absolutne cudo