Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Tu też sobie zaległości nadrobiłem, ostatnia seria z wioski świetna, fajny klimacik, Roztocze sobie w miejsce do zwiedzenia wpisuję![]()
Dla odprężenia takie sobie rzeczy dziwne i ciekawe:
78a Co to jest ? Samojezdna wyrzutnia rakietowa ziemia - woda ?
78b Nie. To pojazd do przewożenia wędkarskiego sprzętu przez miejscowego wędkarza. (sympatycznego, pozdrawiam)
79a Basen w ośrodku wypoczynkowym.
Jeden ze wspólników kupił trawę i w swoje dni rządzenia wykłada ją wokół basenu. Jak przychodzą rządy drugiego, trawę zwija
79b Zostają ekologiczne deski.
80. Przewoźne stanowisko sprzedaży grzybów. Sprzedający jest równocześnie producentem wózka, który był również do sprzedania. Bez parasolki.
81. Schody do lasu
82. Rozdarta sosna, chyba Żeromski coś o niej pisał.....
83. Mieszkańcy okolic mają duże poczucie estetyki - Kwitnące drzewko.
84. A tu pięknie ufarbowane podłoże...
85. To już nie dziwne tylko wkurzające.
86. Tylko u nas w wakacje i w obliczu napływających turystów w wakacje gmina bierze się za remont alejek wzdłuż jeziora i parkingów.. Pora ekstra.
87. A to najdziwniejsze. Krakman odważył się wleść do wody po tylu latach posuchy i.... płynie, i to na plecach!!! Dla informacji: przeżył.
![]()
Ostatnio edytowane przez Krakman ; 21.08.14 o 15:37
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Fajnie pokazana zagroda Guciow.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Pane Krzysztofie, piękne to, tylko przy niebieskim basenie to niebieskie napisy by pasowało![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Puszcza Solska
"Park Krajobrazowy Puszczy Solskiej położony jest na terenie Roztocza Środkowego i Równiny Biłgorajskiej. Utworzony został w 1988r. na powierzchni ok. 29 tys. ha. Park reprezentuje nizinny typ krajobrazu. Rzeźbę terenu kształtują niewysokie wzniesienia do 320 m n.p.m., równiny, wydmy, liczne bagna i torfowiska. Dominującym elementem są lasy. Lasy Parku poprzecinane są dolinami rzek, takich jak: Jeleń, Potok Łosiniecki, Niepryszka, Sopot, Szum i Tanew.
Wielkie kompleksy leśne i podmokłe tereny stały się ostoją dla wielu gatunków roślin i zwierząt."
88.
89.
90. Cała puszcza poprzecinana jest drogami leśnymi... Można spacerować choćby i na obcasachWidziałem sam !
91.
92.
93.
94.
95.
96.
97.
98. Miejscami bardzo jest dziko...
99.
100.
![]()
Dziwny jakiś las. Inny niż nasze. Nie ma ostrężyn
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ostrężyn może i nie ma, ale pewnie grzyby są![]()
Bodzio to się "czepia"
Jak nie kominy to jakieś ostrężyny (?).
Fajową miałeś wycieczkę Krzysiu, pogoda świetna, miejsca przepiękne i prawie dzikie. trunki w Guciowie, baseny "w trawie"...
No i oczywiście - kąpiel po latach
Fajne fotki.
Pozdrawiam.