BUHAHAHAHAHAZamieszczone przez elfior
przeglądnij forum
wątki o konkretach i samplach, oraz podsumowanie cen.
BUHAHAHAHAHAZamieszczone przez elfior
przeglądnij forum
wątki o konkretach i samplach, oraz podsumowanie cen.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Ze strony RE nic!Zamieszczone przez grizz
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
a dlaczego RE miałby zajmować stanowisko w sprawie tego aparatu. dostaliśmy różne próbki do oceny jakości obrazu oraz krótkie konkretne info o budowie mechanicznej aparatu i obiektywu.
resztę każdy powinien sobie dopowiedzieć [pasi/nie pasi].
Karol, gdzie jest informacja o obiektywie?
12-60 interesuje mnie szczególnie w odniesieniu do 11-22mm. 11-22 jest dla mnie wzorem jakości obrazu dla obiektywu wycieczkowo-pejzażowego. Czy jakość obrazu 12-60 jest tak samo dobra jak 11-22?
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
o własnie - a mnie obiektyw 12-60mm interesuje pod kątem potencjalnej wymiany z 14-54mm - czy warto...?Zamieszczone przez blady
http://www.sklepfotograficzny.pl/obi....8-4.0-ED-SWD/
tu już można go kupić... troszkę drogi... Myślicie że z czasem (1/2 roku, 1 rok) stanieje?
Ok północy wejdź na forum...Zamieszczone przez elfior
pozdrawiam
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
blady:
o obiektywie można sobie dopowiedzieć, że optycznie będzie gorszy od 11-22 i co najmniej porównywalny z 14-54. za to powinien mniej aberrować, niż 14-54 (gdzie i tak jest to marginalne, po rogach). wygląda na to że 12-60 powtórzy a nawet przebije sukces 14-54, który to na początku był o wiele droższy, niż 12-60 na starcie. myślę, że dla 2mm nie warto się zabijać i podmieniać obiektywu, ale jeśli stoimy przed zakupem nie mając obiektywu to te 2mm rzutują.
ciekawi mnie czy ten obiektyw mechanicznie pracuje jak 14-54 (schowany - wysunięty) czy jak 11-22 (wysunięty - schowany - wysunięty).
Raczej nie stanieje, szkla i lampy do systemu Oliego dosc uparcie trzymaja cene.Zamieszczone przez Ficek
Czesc.ch.