Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 87 z 87

Wątek: Podsumowanie cen

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dzieki za info, wlasnie mialem zamiar kupic w Camecie, to jedyny sklem gdzie znalazlem zestaw 510, i 14-54 w rozsadnej cenie, przesylka do europy gratow miala wyniesc nieecale 100$, faktycznie nie zwrocilem uwagi ze do nas nie wysylaja standardowo. Co do watu to chcialem kupic bez rachunku, jako prezent, by uniknac podatku i cla, zaryzykowal bym. Widze ze to bardziej skomplikowana sprawa,niz mi sie wydawalo.

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kalfas
    Dzieki za info, wlasnie mialem zamiar kupic w Camecie, to jedyny sklem gdzie znalazlem zestaw 510, i 14-54 w rozsadnej cenie, przesylka do europy gratow miala wyniesc nieecale 100$, faktycznie nie zwrocilem uwagi ze do nas nie wysylaja standardowo. Co do watu to chcialem kupic bez rachunku, jako prezent, by uniknac podatku i cla, zaryzykowal bym. Widze ze to bardziej skomplikowana sprawa,niz mi sie wydawalo.
    niestety żaden sklep nie będzie się bawił w takie kombinacje, wszystkie podają wartosć przesyłki i jej zawartosć. Zabawy w udawanie podarków to tylko z osobami prywatnymi.
    Tak jak pisałem jezeli nie masz kogoś kto zjeżdża w najbliższym czasie do Polski to lepiej sobie daruj zabawę w zakupy za wielką wodą...
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    no tak, jak nie uda mi sie kupic bez wsadzenia rachunku, to odpuszczam, jak dolicze koszta przesylki + podatki i reszte oplat, to zaoszczedze niewiele, no i bez gwarancji, szkoda. Chcialem sobie sprawic lustro jeszcze w tym roku, liczylem na to ze jak kupie za wielka woda zestaw z dotatkami, osobno 14 54, sprzedam wszystko na allegro oprocz body, pamieci, obiektywu 40-150, to bede mial 510, 14-54,40-150 za ok 2 tys, to by bylo super, ale widze ze to nierealne. Na nasze krajowe ceny mie nie stac. Zreszta sprawiedliwosc musi byc, POlska to bogaty kraj, ludzie zarabiaja kupe kasy, to i wysokie ceny sa uzasadnione, jankesow na nasze ceny nie stac to musza miec taniej. SPrawiedliwosc musi byc, szkoda tylko ze u nas takie niskie podatki,mysle ze stac nas na wiecej, przydala by sie jeszcze akcyza na sprzet foto+podatek od luksusu.

| OlyJedi Awatar przemur
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez willow32
    niestety żaden sklep nie będzie się bawił w takie kombinacje, wszystkie podają wartosć przesyłki i jej zawartosć. Zabawy w udawanie podarków to tylko z osobami prywatnymi.
    Tak jak pisałem jezeli nie masz kogoś kto zjeżdża w najbliższym czasie do Polski to lepiej sobie daruj zabawę w zakupy za wielką wodą...
    Dokładnie tak to wygląda w praktyce. Jeszcze jedna rada: oprócz osób prywatnych (które zwykle też nie bedą chciały bądż co bądż łamać prawa i ryzykować że przepadnie ubezpieczenie), możesz poszukać też sklepów z Hong Kongu i generalnie z Chin (tylko raczej takich co maja przynajmniej 99% pozytywnych komentarzy) - często zmniejszają oni rzeczywistą wartość towaru i generalnie mają "problemy" z prawidłowym wypełnieniem papierów celnych. Ot taka wschodnia mentalność....
    Pozdrawiam,
    Przemek

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    no tak, jak nie uda mi sie kupic bez wsadzenia rachunku, to odpuszczam, jak dolicze koszta przesylki + podatki i reszte oplat, to zaoszczedze niewiele, no i bez gwarancji, szkoda. Chcialem sobie sprawic lustro jeszcze w tym roku, liczylem na to ze jak kupie za wielka woda zestaw z dotatkami, osobno 14 54, sprzedam wszystko na allegro oprocz body, pamieci, obiektywu 40-150, to bede mial 510, 14-54,40-150 za ok 2 tys, to by bylo super, ale widze ze to nierealne. Na nasze krajowe ceny mie nie stac. Zreszta sprawiedliwosc musi byc, POlska to bogaty kraj, ludzie zarabiaja kupe kasy, to i wysokie ceny sa uzasadnione, jankesow na nasze ceny nie stac to musza miec taniej. SPrawiedliwosc musi byc, szkoda tylko ze u nas takie niskie podatki,mysle ze stac nas na wiecej, przydala by sie jeszcze akcyza na sprzet foto+podatek od luksusu.
    W opisie aukcji cameta wyjaśnia że wysyła przesyłki jako oznaczone że to zakup na ebayu i że przed zakupem należy sprawdzić u siebie w kraju koszty celno-skarbowe.
    Fakturka w paru egzemplarzach jest w kopercie foliowej na zewnątrz opakowania.
    Wysyłają do nas FedExem w dwóch opcjach economy i express. 14-54 koszt przesyłki wersja economy 93$.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    witam, a kupowal ktos z Was na amazon.com? tam ceny niskie, body 510 za 580$, 14-54 za 425, przesylaja do polski (nie obczailem jeszcze za ile), no i jest opcja ze amazon przesyla jako gift (chyba trzeba wyrobic cos co sie nazywa gift certyfikate)...?, nie mam doswiadczenia, nie kupowalem nic ani przez amazon, ani ebay, co myslicie, jest tam jakis "podstep"? bo gdyby nie bylo to wiekszosc miala by juz pewnie 510 i 14-54 za niewilee ponad 1000$ lacznie...?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Do Polski wysyłają tylko nieliczne towary. Akurat aparaty fotograficzne nie mieszczą się w tej grupie, więc raczej na nich nie licz. Zresztą możesz spróbować - system odrzuci Twoje zamówienie. Pozostaje eBay i Azja oraz nieliczni sprzedawcy w USA.