Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 87

Wątek: Podsumowanie cen

| OlyJedi Awatar Karol K.
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Re: Podsumowanie cen

Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    mimo fali pesymizmu i zapowiadanych kosmicznych cen sprawa wygląda tak:
    FL50R - drożej o 100 zł od zwykłej FL50
    Tak naprawdę taniej, bo dają:
    -FLRA-1 Reflector Adapter
    -FLBA-1 Bounce Adapter
    w zestawie , a to już coś

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Re: Podsumowanie cen

Cytat Zamieszczone przez Karol K.
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    mimo fali pesymizmu i zapowiadanych kosmicznych cen sprawa wygląda tak:
    FL50R - drożej o 100 zł od zwykłej FL50
    Tak naprawdę taniej, bo dają:
    -FLRA-1 Reflector Adapter
    -FLBA-1 Bounce Adapter
    w zestawie , a to już coś
    patrzac na ceny tych gadżetów to całkiem spore coś
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam, mam teraz SP 510 UZ, i nie da rady zrobic cos wiecej niz iso 100, jako ze startowalem na zenicie, mam sentyment do luster (zenitem mozna bylo zrobic znacznie lepsze fotki niz tym "aparatem" co mam teraz". Mam zamiar kupic e510 i szklo 14-54, uwazam ze nic lepszego do 5tys wymyslic sie nie da. Problem z kasą, malpke kupilem w oficjalnej sprzedazy tak wiec czoje sie z gory rozgrzeszony, jako ze nie mam zamiaru placic 2400 za korpus i 2200 za szklo, tylko 500 $ za body i 420$ za szklo + koszty przesylki, widzialem ze po tyle sprzet jest wystawiany na aukcjach z USA, problem w tym ze nie znalazlem zadnego sklepu gdzie mogl bym kupic obie zabawki, i gdzie wysylaja do europy. Czy zna moze ktos z was jakis fajny sklep internetowy gdzie mogl bym sie zaopatrzyc? Pomocy i ratunku! Faze zastanawiania sie "co lepsze" mam juz za soba i jestem zdecydowany wlasnie na 510 + 14-54, tylko gdzie to kupic tanio i pewnie, na ceny krajowe po prostu mie nie stac.

pozdr.

| OlyJedi Awatar mateuss
    Mieszka w
    Warszawa-Gocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    14-54 na allegro dostępne od ręki z USA jest u użytkownika lord of allegro. za 1600 bodajże. więc taniej.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    wiem, widzialem, ale w stanach jest po 420$+ koszty przesylki -czyli ok 460$, to znacznie taniej, dla mnie te 500 zeta to sporo, nie przelewa mi sie ostatnio, a aparat naprawde by sie przydal. problem ze nie znalazlem sklepu z przesylka tego obiektywu na europe, niech to, jest kupa sprzetu, body 510, standardowe obiektywy+ makro, torba lampa FL 50, statywy pamiec 4g, i inne pierdoly, wszystko za 1149, wysylka do europy 68$, u nas ten zestaw by byl za ponad 5tys, sprawdzalem, problem ze nie maja tam 14-54, no cholery mozna dostac...!!!

| OlyJedi Awatar cadman
    Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    A kitem jakiś czas nie da się pofocić. Olkowe kity są bardzo dobre. Sam do niedawna fociłem kitem. Jakiś czas można się przemęczyć. Na Allegro są w śmiesznej cenie. Lustrzanka ma tę niewątpliwą zaletę, że można zakupy rozłożyć na raty, tzn. kupować etapami, w miarę posiadania środków. Nie musisz kupować wszystkiego od razu. Chyba nie wielu jest kolegów na forum, którzy kupili cały wypasiony zestaw. Większość z nas kupowała etapami.
    Czarny aparat z gorszego systemu
    Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kalfas
    wiem, widzialem, ale w stanach jest po 420$+ koszty przesylki -czyli ok 460$, to znacznie taniej, dla mnie te 500 zeta to sporo, nie przelewa mi sie ostatnio, a aparat naprawde by sie przydal. problem ze nie znalazlem sklepu z przesylka tego obiektywu na europe, niech to, jest kupa sprzetu, body 510, standardowe obiektywy+ makro, torba lampa FL 50, statywy pamiec 4g, i inne pierdoly, wszystko za 1149, wysylka do europy 68$, u nas ten zestaw by byl za ponad 5tys, sprawdzalem, problem ze nie maja tam 14-54, no cholery mozna dostac...!!!
    przede wszystkim koszt przesyłki takiego zestawu zbliży się do 100$ no chyba że Ci się nie pali i mozesz poczekać ze 3tygodnie na przesyłkę morską druga sprawa to vaty sraty i inne cła, kolejne drobne zostawiasz gdzieś po drodze i nagle okazuje się ze masz taniej o powiedzmy 300 zeta zestaw a gdzie 12 miesięcy gwarancji które poszło się paść bo towar spoza unii? Przy takich tanich zabawka opłaca się tylko wtedy gdy ktoś miejscowy kupi na miejscu i przywiezie w walizce inaczej zapomnij...
    http://stores.ebay.com/Cameta-Camera ale skoro się tak upierasz to Ci wysyłają do Polski

PS na Twoi miejscu zadzwonił bym do Fotozakupy.pl i potargował się, myślę ze parę stówek przy takim zestawie jesteś w stanie urwać
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    dzieki za pomoc, w przyszlym tygodniu sprawe zalatwie, albo przez ebay, albo na fotozakupach, fajny aparat sie przyda, zwlaszcza ze jest co fotografowac

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kalfas
    Ten zestaw podałeś prawdopodobnie jak napisał willow32 z cameta camera.
    Wysyłka do europy w takim zestawie realnie wyniosła by pewnie minimum 150$ plus u nas 22% vat od kwoty na fakturze, a cło to petka parę procent. Wysyłka przez sklep z usa nie opłaca się, sprawdziłem i wiem.

| OlyJedi Awatar przemur
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez willow32
    http://stores.ebay.com/Cameta-Camera ale skoro się tak upierasz to Ci wysyłają do Polski
    Uwazaj na Camete. Dwa miesiace temu probowalem kupic w Camecie E-330 (rok wczesniej kupilem tam 14-54 i wszystko poszlo z platka). Okazalo sie ze nie wysylaja do Polski przesylek inaczej niz UPS-em! Z jakiegos powodu zrezygnowali z USPS Global Express do Polski. Efekt jest taki ze przesylka zamiast ~50$ kosztuje prawie 200$ (!). Na szczescie anulowali mi transakcje (jako ze w opisie pisalo ze USPS idzie w caly swiat od nich).

Co do cła, to sam wielokrotnie boleśnie przekonałem się że panowie urzędnicy celni nic nie przepuszczą. :-] Wiec trzeba zawsze doliczać cło (jeśli dotyczy) + 22% VAT + prowizja. Choć przy obecnych kursach dolara chyba i tak się opłaca kupować w USA (z dokładnością że dostajesz gwarancję nie do zrealizowania...)
    Pozdrawiam,
    Przemek