Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Ależ skąd, nie jest to takie ważne. Bardziej ważne jest co przedstawia fotografia i światło ( co by było w miarę dobrze naświetlone), a z tym drugim na Twoich zdjęciach mam spore wątpliwości czy oddają choćby rzeczywistość.
Z drugiej strony technikalia też (jak dla mnie) są istotne. Podniecamy się nowymi aparatami, obiektywami, ale nawet z najlepszego sprzętu można zepsuć zdjęcie (od strony technicznej) w "obróbce", czy choćby tylko podczas zmniejszania i zapisania do JPG nie patrząc w ogóle na np. kompresję.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Co do naswietlania to recze, ze oddaja rzeczywistosc zastana. Z technika nie bede wchodzil w dyskuje, bo to tylko woda na mlyn a w tym watku chodzi o pokazanie Wysp Sczesliwych. Techniczne aspekty to w innych watkach
161.
Pico de Teide na horyzoncie....
162.Widok z Polnocnej Gran Canarii...
W drodze na Polnoc Gran Canarii...
163.
164.
165.
Ostatnio edytowane przez waruga ; 28.07.16 o 22:46
Ciekawe kadry, najbardziej podobają mi się górskie plenery z nisko zawieszonymi chórami.
Sam jestem ciekaw kanarków - jak byłem na Teneryfie to spotykałem całe hordy papug ale nie widziałem ani jednego kanarka.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Wydmy z bliska...
166.
167.
168.
169.
Przedszkole...![]()
Gran Canaria...
Dla tych co lubia piekne widoki...
170.
171.
172.
Ostatnio edytowane przez waruga ; 29.07.16 o 22:05
Pooglądałem sobie plenery, oczywiście też mam zastrzeżenia do "ciemności wielu zdjęć. Nie wiem czym to powodowane bo łatwo to skorygować...
Ale... tyle mojego co pooglądam w tego typu egzotycznych wątkach... Ja raczej tam i w inne egzotyczne miejsca nie pojadę, więc troszkę mi szkoda, że nie wszystko dokładnie widać. Co tam, dawaj dalej, choć zawsze żal i zazdrość mi doopę ściska, że mnie tam nie było.
![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
173.
Fataga...
Ostatnio edytowane przez waruga ; 30.07.16 o 14:01