Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 131

Wątek: zestaw ślubny

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Odp: zestaw ślubny

Jeśli chodzi o baterie przerzuciłem się ostatnio na newelle. Poprzednie 4 nonamy spuchły i ledwo wchodzą do komory, więc nie ryzykowałem.
    No i zaleta jest taka, że ładują się w olkowej ładowarce.
    E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?

Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Powiem wam, że jak dobrze pójdzie to mój zestaw będzie wyglądał następująco : OM-D E-M1 + HLD-7 + M Zuiko 12-40 + M Zuiko 12+17+45 .. Niestety na 75 nie pozwolę sobie od razu chyba

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pudlox Zobacz posta
    Powiem wam, że jak dobrze pójdzie to mój zestaw będzie wyglądał następująco : OM-D E-M1 + HLD-7 + M Zuiko 12-40 + M Zuiko 12+17+45 .. Niestety na 75 nie pozwolę sobie od razu chyba
    Zrezygnowałbym z 12mm na rzecz 75mm. Mając 12-40mm to 12mm poza rozmiarem dużo nie daje.
    Zapraszam do albumu i galerii

| OlyJedi Awatar POLM
    Mieszka w
    Okolice Wrocławia
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    Zrezygnowałbym z 12mm na rzecz 75mm. Mając 12-40mm to 12mm poza rozmiarem dużo nie daje.
    Popieram - mając 12-40 zdecydowanie wolałbym zamiast 12/2.0 kupić 75/1.8 - to magiczne szkiełko
    OM-D E-M5 (Black) + parę stałek

Siła reputacji
    16
    Moja galeria

12 2.0...?przecież to nie jest rewelacyjne szkło...12-40 światło niewiele gorsze i jakość obrazka zbliżona. 75 1.8 to chyba najlepsze szklo w całym systemie...no i na wesela perfekt długość.

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria

jak już było wspomniane wspomaganie AF w Metzach z m43 nie działa. Ciekawe jak będzie z nowym, ale skoro nawet ze starymi Olkami nie działa to pewnie projektanci nie chcieli czerwonego wzorka a chcieli wspomaganie diodą.
    Dobrze, że dołączyłeś zuma 12-40. Osobiście wolę do reportażu zuma ale o większym zakresie. Np. przy przysiędze całość jak stoją, bez ruszania się zbliżenie cięte w talii, potem na twarz młodej/młodego, bez ruszania się zbliżenie na rękę zakładającą obrączkę i przeskok na drugą stronę

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Oj będziesz się męczył tym zestawem... Fotografowałem ostatnio ślub, bo mnie znajomi prosili, choć generalnie od 5 lat wesel nie fotografowałem, ale głupio było odmówić. Kościół bardzo ciemny, jednak lampą tylko doświetlałem, foty na ISO 1200-1600, używałem 12-40, 45 i 75. Sceny statyczne ok, stabilizacja robi swoje, AF daje radę, ale zdjęcia w ruchu (jak młodzi idą od ołtarza i wychodzą z kościoła) tragedia. AF nie wyrabiał. Nie chcę pomyśleć, co będzie w oświetlonej zmieniającym się światłem sali weselnej. Ostatnio też robiłem zdjęcia hokeistów w nowej, krakowskiej hali. Również AF nie wyrabiał, a tryby AF-C i AF-C TR to nieporozumienie. Podsumowując m4/3 to fajny system do fotografowania obiektów nieruchomych, albo w ruchu, gdzie jest dużo światła i można przewidzieć trajektorię ruchu, jednak do wesel, a tym bardziej sportu się on nie nadaje. Jeżeli chodzi o ostrzenie w trudnych warunkach, to zestaw E1+ FL50 sprawdza się lepiej.

PS. Nie mam EM1, jednak śledząc wpisy kolegi Boa, zachowuje się on niestety podobnie. Fotografuję zestawem EM5 i EM10.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Tak jak mówicie zamiennie 12 na 75 i będzie dobrze

Cytat Zamieszczone przez redrum1906 Zobacz posta
    12 2.0...?przecież to nie jest rewelacyjne szkło...12-40 światło niewiele gorsze i jakość obrazka zbliżona. 75 1.8 to chyba najlepsze szklo w całym systemie...no i na wesela perfekt długość.
    Dlaczego uważasz, że to dobra ogniskowa na weselu. Myślę, że 17mm lepiej się sprawdza podczas wesela.

Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Oj będziesz się męczył tym zestawem... Fotografowałem ostatnio ślub, bo mnie znajomi prosili, choć generalnie od 5 lat wesel nie fotografowałem, ale głupio było odmówić. Kościół bardzo ciemny, jednak lampą tylko doświetlałem, foty na ISO 1200-1600, używałem 12-40, 45 i 75. Sceny statyczne ok, stabilizacja robi swoje, AF daje radę, ale zdjęcia w ruchu (jak młodzi idą od ołtarza i wychodzą z kościoła) tragedia. AF nie wyrabiał. Nie chcę pomyśleć, co będzie w oświetlonej zmieniającym się światłem sali weselnej. Ostatnio też robiłem zdjęcia hokeistów w nowej, krakowskiej hali. Również AF nie wyrabiał, a tryby AF-C i AF-C TR to nieporozumienie. Podsumowując m4/3 to fajny system do fotografowania obiektów nieruchomych, albo w ruchu, gdzie jest dużo światła i można przewidzieć trajektorię ruchu, jednak do wesel, a tym bardziej sportu się on nie nadaje. Jeżeli chodzi o ostrzenie w trudnych warunkach, to zestaw E1+ FL50 sprawdza się lepiej.

PS. Nie mam EM1, jednak śledząc wpisy kolegi Boa, zachowuje się on niestety podobnie. Fotografuję zestawem EM5 i EM10.
    Może i będę żałował. Chce spróbować. Jeśli mnie wkurzy, to sprzedam cały system i jeszcze zrobię na tym. Dobrze zrozumiałam, że wspominasz o E1 z 2003 roku? Jeśli źle myślę to popraw mnie, bo jeszcze się gubię w systemie Olympusa.

Czyli docelowo wyszło mi E-M1 + HLD-7 + 12-40 + 17 + 45 + 75 + FL-600R + jakie wyzwalacze? + Yangnuo + blenda Quantuum biedna 5w1 120x180 + możecie polecić jakieś softboxy i statywy?

Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Dlaczego uważasz, że to dobra ogniskowa na weselu. Myślę, że 17mm lepiej się sprawdza podczas wesela.
    12-17mm to must have na weselu jednak do szczegołów i urozmaicenia foto 75mm jest znakomitym dopełnieniem.

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria

przemyślałbym sprawę lampy. Metz mocniejszy. A wspomaganie diodą masz w body.