jak już szaleć ze stałkami to możne Panasonic Leica 25mm f/1.4 miast 17/1.8 czy 20/1.7
jak już szaleć ze stałkami to możne Panasonic Leica 25mm f/1.4 miast 17/1.8 czy 20/1.7
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia
Używałem - FL50 i ona nie wspiera AF w mikrusach w przeciwieństwie do starych Olków.
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Wieczorem przeczytam jeszcze raz cały wątek, chociaż raz już go czytałem jakiś czas temu to dobrze pamiętam że chodziło o problem z AF? Jeśli Metz ma wspomaganie AF to chyba po problemie.
@inkoguto - jeśli już proponujecie 25mm to co miedzy 12 mm a 17 mm? jak dla mnie to 17 mm to w miarę uniwersalna ogniskowa. a na więcej szkieł chyba też nie mogę sobie za bardzo pozwolić, ponieważ i tak budowa całego systemu pochłonie mnóstwo pieniędzy.
Mógłby ktoś się jeszcze wypowiedzieć?
Pogadaj z Boa - on też trochę się bawił E-M1 na ślubach i ma w tym względzie na pewno dużo większe doświadczenie ode mnie![]()
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Dobrze, dzięki napisze do niego PW
Ja bym brał zestaw 12-40 + 17mm 1.8 plus 75mm no i rybkę![]()
Reaktywowany blog: mtwarowskifoto.blogspot.com
Budżet ogranicza.. W momencie gdy pracujemy w duecie mogę sobie pozwolić na stalki. Kwestia logistyki
Witaj. Mój pierwszy post na tym forum no ale jestem po dwóch tygodniach czytania recenzji wszystkich szkieł pana i oly do m4/3 więc z tego co bym strzelił to 75 obowiązkowo oraz pana 25 1.4 obowiazkowo, 17mm i 20mm nie jest tak ostry z czego 20 równiez ma wieksze dystorsje niż pana leica 25 ewentualnie w wersji budzetowej oly 25 1.8 który jest tez swietny ! 12-40 jest niesamowicie dobry no ale 2.8 to nie 1.4 panasonica wiec moze te dwie stałki na początek wystarczą ?![]()
Jest juz przecież PanaLeica 15/1.7.