A ja kupiłem TAKI z dwoma wężykami do E-1/E-3 i E-510 (trzeba zaznaczyć, że ma byc dodatkowy wężyk i dopłacić 15zł). Działa całkiem sprawnie i całkowicie zgodnie z opisem. Z E-330 niestety nic nie chce działać![]()
A ja kupiłem TAKI z dwoma wężykami do E-1/E-3 i E-510 (trzeba zaznaczyć, że ma byc dodatkowy wężyk i dopłacić 15zł). Działa całkiem sprawnie i całkowicie zgodnie z opisem. Z E-330 niestety nic nie chce działać![]()
Pozdrawiam,
Paweł
ależ tych sprytnych gadżetów przybywa...
chyba się starzeję...
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Bardzo dobrze że przybywa w końcu. Do C i N zawsze było tego pełno, a dla nas dopiero się rozkręca![]()
Przy okazji - na CB była niedawno akcja masowego grupowego zakupu radiowych wyzwalaczy z Hong Kongu (takich jak mój). Wtedy jeszcze dla Olka nie było.
My mamy jedi, a tam co jakiś czas chłopaki robią jeden duży zakup po atrakcyjnej cenie, fakt że sporo sztuk, ale może i u nas coś podobnego wprowadzić.
Jak pamietam to droga była HK->GB->PL.![]()
Do czego są dodatkowe przyciski na pilocie? jak z zasięgiem? on działa na podczerwień czy radio?Zamieszczone przez pafcio
Nie chcę się specjalnie wtrącać bo jestem tu nowy . Na razie czytam i staram się zapamiętywać interesujące mnie rzeczy . Nie dawno nabyłem wężyk do swojego Olka SP-510 w http://www.digital24.pl . Długość 65cm podobno można z nim robić zdjęcia seryjne ( ja jeszcze nie próbowałem ) , piszą że pasuje do SP-510 , SP-550 , E-400 , E-410 , E-510 . Jakość wykonania no cóż made in China ale za 39 zł plus przesyłka to jest OK , spodziewałem się czegoś gorszego . Z pionierskim pozdrowieniem![]()
EEE no fajny i cena też fajna, z jakim modelem dokładnie tego cudeńka używasz?Zamieszczone przez smis
zapraszam do siebie http://czmielek.wix.com/chmielewski
Dodatkowo jest przycisk FOCUS i CANCEL oraz BULB. Działa na podczerwień ale max. zasięgu jeszcze nie testowałem. Na 5 m nie było problemu.Zamieszczone przez LubMich
Pozdrawiam,
Paweł
Czmielek ja używam tego cudeńka z SP 510 UZ . Jeżeli trzeba wybrać między niską ceną a jakością to niestety coś za coś . Nie wiem czy wykonanie tego czegoś we własnym zakresie będzie tańsze i czy uzyskasz zamierzony efekt . Z pionierskim pozdrowieniem![]()
Nie mam możliwości sprawdzenia (bo nie mam podczerwieni w moim PDA), ale jeśli ktoś ma palmtopa z podczerwienią, na którym może odpalić Novii Remote (czyli albo z Windows Mobile 5/6 albo z PalmOS), to na pewnej ukraińskiej stronie znalazłem niechcący bazę do tego programu, obsługującą aparaty Olympusa i Canon. Konkretny odnośnik do pliku znajduje się tutaj, jak ktoś spróbuje, niech podzieli się uwagami, może można tanim kosztem, bez kupowania niepotrzebnych rzeczy (skoro i tak ma się palmtopa) obsługiwać aparaty?
(nie wiem, na jak rozbudowaną obsługę ta baza pozwala)
PS. NoviiRemote to program, zmieniający palmtopa w uniwersalnego pilota - kwestia dogrania odpowiedniej bazy.
Sebastian_T
NoviRemote działa z E510
Niestety wadą mojego PDA (BlueAngel) jest bardzo mały zasięg IR - 0.5m co w praktyce "uniemila" użycie
Pozdrawiam