Zamieszczone przez skow
Bo spust w body to niby mechaniczne migawkę wyzwalaZamieszczone przez pafcio
![]()
Zamieszczone przez skow
Bo spust w body to niby mechaniczne migawkę wyzwalaZamieszczone przez pafcio
![]()
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
a gdzie mozna kupci owy wężyk do olka 510 ??
czy sa jakies tansze zamienniki?
na allegro nie wypatrzylem zadnego wezyka do olka
mysle ze warto miec i wezyk i pilot![]()
Bez problemu na ebay.Zamieszczone przez Marcin510
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
lessie: pilot działa jak pełne naciśnięcie spustu, bez zatrzymania w połowie. Jeśli nie musisz przekadrowywać, tylko masz ustawione na AF i warunki (światło) pozwalają na bezproblemową pracę AF - to może być.
pafcio: zarówno pilot jak i wężyk to rozwiązania hardwarowe. "Softwarowym" można nazwać samowyzwalacz 2, 12s.
Ważna informacja dla tego wątku - pilotem nie można zrobić zdjęć seryjnych (np. bracketing), bo w menu (E-510) jest wybór albo pilot albo reszta.....
ale to jest na poziomie firmware, więc może kiedyś będzie poprawione.![]()
nie wiem jak w innych aparatach ...
W trybie BULB pilot jest znacznie wygodniejszy od wężyka.
Seryjnych nie, ale bracketing można, tylko trzeba każdą klatkę wyzwalać osobno. Bracketing jest niezależny od zdjęć seryjnych.Zamieszczone przez Kris_1
Niestety wątpię, aby to było poprawione. A swoją drogą w C-5050 było i działało.Zamieszczone przez Kris_1
A może do Olka wystosować jakąś zbiorową prośbę o rozszerzenie o taką funkcję? Bo w E-3 tez nie ma.
Pozdrawiam,
Paweł
ale mam nadzieje ze wezykiem mozna juz latwo robic seryjne fotki z bracketingiem poprzez po prostu dluzsze przytrzymanie spustu ??
Podobno można. Mam zamiar zamówić przez eBaya, wiec jak ktoś chciałby się podłączyć to zapraszam. Sugestie do modelu też proponuję uzgodnić przez najbliższe 2 dni (do czwartku?). Jest jeden koleś w HongKongu GadgetInfinity , który ma różne modele to może od niego? Zwłaszcza, że oferuje "Discount on Multiple PurchasesDiscount on Multiple Purchases".
Pozdrawiam,
Paweł
z tego co przeczytałem to lepszy dla mnie byłby wężyk - ostatnio mnie wzięło na panoramy w dodatku HDR, samoloty nocą itd więc byłby lepszy. Ale najlepiej mieć oba jak widzę....
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Ten sprzedawca jest OK.Zamieszczone przez pafcio
Kupowalem u nich grip i po tygodniu od zakupu był u mnie w domu.
Dzięki za informację.Zamieszczone przez Oleryk
![]()
W takim razie czekam z zamówieniem do czwartku wieczór na zapotrzebowanie od chętnych kolegów i koleżanek. Widziałem, że mają w ofercie zarówno wężyki jak i piloty róznego rodzaju, więc jest w czym wybierać.
Pozdrawiam,
Paweł