Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Nowy OM-D EM5 "Puste" zdjecia ? Awaria migawki

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Co tam EM5. Ja w weekend dostałem do testowania Nikona D750 i zepsuł się po drugim zdjęciu :/ Nówka sztuka w sumie, wystawowy ale migawka się zamknęła, coś zabuczało i zdechło. I tyle z zabawy :/ Migawka się nie podniosła. Tak więc wszystko się psuje niestety kiedyś i kwestia pecha na kogo padnie.

| OlyJedi Awatar inkoguto
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    proszę mi tu takich rzeczy nie wypisywać Defetystom mówimy gromkie NIE.
    Na razie kontakt z serwisem bardzo ok. Wierzę i mam nadzieję, że aparat trafi do serwisu raz a dobrze i wróci w pełni sprawny i więcej nie będzie żadnych usterek. Poprzedni aparat wytrzymał 7 lat ten mam zamiar używać co najmniej tak samo długo.

---------- Post dodany o 16:29 ---------- Poprzedni post był o 16:27 ----------

Cytat Zamieszczone przez MikolajN Zobacz posta
    (...) Tak więc wszystko się psuje niestety kiedyś i kwestia pecha na kogo padnie.
    To niestety prawda. Po to wszak jest gwarancja, zepsuć się ma prawo, byle serwis dał radę i naprawił. Liczę, że swój limit pecha już wyczerpałem i wróci do mnie w pełni sprawny aparat.
    Acha i co złego to nie ja...
    ----
    moje zdjęcia

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MikolajN Zobacz posta
    Co tam EM5. Ja w weekend dostałem do testowania Nikona D750 i zepsuł się po drugim zdjęciu :/ Nówka sztuka w sumie, wystawowy ale migawka się zamknęła, coś zabuczało i zdechło. I tyle z zabawy :/ Migawka się nie podniosła. Tak więc wszystko się psuje niestety kiedyś i kwestia pecha na kogo padnie.
    Owszem, wszystko ma się prawo zepsuć Nie wiem tylko czy to kwestia pecha...4 przypadki (w tym wątku) podobnej awarii w sprzęcie na gwarancji tak niezbyt dobrze świadczy. Ile to klapnięć migawka powinna wytrzymać, 100tyś ? Była też seria M5 z pękająca obudową wyświetlacza, to chyba nie był pech, chyba, że producenta.
    Cytat Zamieszczone przez inkoguto Zobacz posta
    Poprzedni aparat wytrzymał 7 lat ten mam zamiar używać co najmniej tak samo długo.
    I tego szczerze Ci życzę, a jeśli już prędzej to z powodu wymiany na lepszy model.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 9.03.15 o 18:15
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi Awatar inkoguto
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Epilog. W dniu dzisiejszym aparat wrócił do mnie. W pudełku znalazłem piękną czarna kopertę i list, z którego niewiele wynika, nie jest napisane co było i co zrobili. Miast tego jest info pod jakim telefonem mogę takie informacje uzyskać. Aparat wydaje się sprawny - testy w weekend, ale zakładam że wszystko jest ok. Podsumowując aparat został odebrany przez kuriera w dniu 9 marca, a kurier przywiózł go naprawionego w dniu 19 marca. Uważam, że to przyzwoity wynik
    I idealne wyczucie czasu bo mogę go zabrać na weekendowy wyjazd, który właśnie zaczynam. Dzięki Olyserwis.
    Acha i co złego to nie ja...
    ----
    moje zdjęcia

Mieszka w
    Wieś pod Warszawą
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witajcie,
    to i ja się dołączę mój EM5 na majówce zaczął robić nie doświetlone zdjęcia myślę sobie nowy obiektyw (kupiłem 25mm) niestety nie, zaczęły pojawiać się czarne klatki.
    Serwis potwierdził awarię migawki. Dziś wysłałem aparat, liczę na profesjonalną naprawę.
    Chyba zainwestuję w przedłużenie gwarancji.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Pruszków
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Na pewno profesjonalnie naprawią ; ) Mi po naprawie nie sprawia już żadnych problemów : )

Mieszka w
    Wieś pod Warszawą
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Jestem przyzwyczajony do profesjonalizmu serwisu miałem kilka Nikonów.
    Ostatnio edytowane przez piotrekbie ; 7.05.15 o 23:54