Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: Co po E1

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cadman
    Swoją drogą 14-45 jest całkiem nie złym szkiełkiem dla początkujących. Kity C i N się nie umywają.
    Nie generalizuj... 18-70 nikona jest naprawdę niezłe.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar cadman
    Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Co do 18-70 się zgodzę. Faktycznie zbytnio uogólniłem.
    Czarny aparat z gorszego systemu
    Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    grizz:

tyle że oficjalnie wiadomo o tym, że na 18mm jest nieużyteczne, bo krzywi jak dzik.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    grizz:

tyle że oficjalnie wiadomo o tym, że na 18mm jest nieużyteczne, bo krzywi jak dzik.
    Ha!

A uwierzysz, ze nie wiedziałem?

A tyle lat o tym czytam ;p

Nawet kupować chciałem (dziadek jednak wygrał )
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Woytec60
    Z Anglii możesz miec za około 1500 złotych
    Z transportem i kosztami przelewu wyjdzie około 1600,- ale jesli gwarancja na 2 lata to i tak bardziej sie opłaca niz z USA. No i 14-45, które może się faktycznie przydać przy sprzedaży E-1.

Mieszka w
    Tomaszów Maz.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Panowie czy szumy w E330 i w E400 są na podobnym poziomie bo zastanawiam się czy nie kupić najtańszego body 400 za 1350 i za dwa latka nie powrócić do wyższej półki E3. Jeśli jednak E330 to może dołożę 400pln i kupić E510 która puszka ma lepszą rozpiętość tonalną i mniejszy szum? Czasem brakowała wyższego iso w E1 zwłaszcza w kościołach.

| OlyJedi Awatar Dag
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dorian
    Panowie czy szumy w E330 i w E400 są na podobnym poziomie bo zastanawiam się czy nie kupić najtańszego body 400 za 1350 i za dwa latka nie powrócić do wyższej półki E3. Jeśli jednak E330 to może dołożę 400pln i kupić E510 która puszka ma lepszą rozpiętość tonalną i mniejszy szum? Czasem brakowała wyższego iso w E1 zwłaszcza w kościołach.

https://forum.olympusclub.pl/topics2...ra-vt12306.htm

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dorian
    Porównam 330 vs.510 bo mam oba. Dynamikę ma lepszą E-330 (nieznacznie, ale zawsze) i do tego dużo lepiej "leży w ręku" niż E-510. Różnica w pixelach mi nie robi różnicy, a nawet w RAW-ach z 330 jest jakby więcjej detali (pomimo mniejszej rozdzielcości ). E-400 nie mam, ale to dopiero jest maleństwo. Dodam tylko, że jak mam używać 14-54 to w większości przypadków podpinam jednak do E-330. Dużo wygodniej

Zanaczam, że to tylko moje subiektywne odczucia.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    jak to w koncu jest z ta dynamika w e-330 i e-510? widzialem kilka prowizorycznych testow na forum dpreview i we wszystkich, o ile wszystkie pamietam, na oko rozpietosc tonalna byla taka sama.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure
    jak to w koncu jest z ta dynamika w e-330 i e-510?
    Ponieważ mam oba korpusy mogę zrobić takie same fotki np.figurek białej z czarną i gdzieś wrzucić ORF-y. Pytanie tylko, jakie parametry naświetlania są optymalne do takiego porównania. Jak juz wcześniej pisałem - wydaje mi się, że 330 tu wygrywa.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów