-
- Siła reputacji
- 21
Co po E1
Panowie muszę podjąć decyzję i za miesiąc kupić nowy korpus zamiast E1. Ważna jest cena bo nie chcę sprzedawać szkieł 14-54,40-150,trochę z M-52 ani fl-50. Myślę o E400 najtańszy, E-330 ale obawiam się że dwa sensory to duże ryzyko awarii lub poczekać aż stanieje E-510 stabilizacja bardzo mnie kusi. Po jakim body mogę się spodziewać jakości E1 a może lepszej(barwa, rozpiętosć tonalna, naturalny charakter fot zbliżony do analoga). Preferencje fotografia każdego typu. Obecnie z przewagą portretu 6miesięczny synek. Nie mówcie tylko o E3.
-
| OlyJedi
- Siła reputacji
- 19
Mam duże ręce i mi E-400 nie leży, kupiłem E-500. Jeśli do tej pory robiłeś coś z E-1 to tylko duży korpus 500 lub 510
-
Na pewno cena nie jest bez znaczenia, ale (i) także to czy to będzie aparat nowy czy używany (?)
15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.
-
| OlyJedi
- Siła reputacji
- 32
Dorian- chcesz zamienic E1 na E400? Moze juz lepiej na 510??
Czesc.ch.
-
| OlyJedi
- Siła reputacji
- 19
Mam E1, 330 i 510. Jeśli chodzi o uchwyt to 330 zdecydowanie lepiej leży w ręku niż 510. Zdecydowanie częściej też uzywam LV w trybie A z 330 niż stabilizacji w 510. I zdjęcia wydają się mieć jednak lepszą dynamikę (tak subiektywnie - po mojemu). Muszę się wreszcie zmusić i zrobić porównanie dynamiki tych 3 modeli.
Gdybym miał wybierać, to zamiast E-1 brał bym zdecydowanie 330 (a poniewż trudno mi się rozstać to nie wymieniam tylko dokupuję
). No i cena już spadła na maxa. A o awaryjność raczej bym się nie obawiał - to jednak Olek
.
-
| OlyJedi
- Siła reputacji
- 25
E-330 z obecnych modeli konsumenckich. nowsze konstrukcje coś dają a coś odbierają więc nie jest to jednoznaczny postęp.
-
| OlyJedi
- Siła reputacji
- 24
ja zmieniłem 1 na 330 i jestem zadowolony.
-
Do dużych korpusów na pewno nie zalicza się E-510. Jest mały, trochę taki E-510 z gripem. Bawiłem się nim trochę i trzymało mi się go zdecydowanie mniej wygodnie od E-330, mały palec zsuwał mi się z uchwytu, wszystko było nieprzyjemnie małe. E-330 jest MZ bardzo wygodny. Jeśli chodzi o awarię sensorów, to ja mam E-330 od półtora roku (prawie) i nie miałem żadnej awarii. Nie sądzę, by był to temat, nie słychać o czymś takim. Ja bym wybrał E-330, ewentualnie E-510.
Pzdr
-
E-330 rewelacyjnie mi się trzyma w ręce. Stabilne i masywne body. Jeden minus jaki mnie wkurza to usb 1.1
ale mam czytnik i po sprawie.
-
E330! Wydaje mi się, że najbardziej warty zachodu w swojej cenie. Kawał porządnego aparatu.
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów