Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Co po E1

Mieszka w
    Tomaszów Maz.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Co po E1

Panowie muszę podjąć decyzję i za miesiąc kupić nowy korpus zamiast E1. Ważna jest cena bo nie chcę sprzedawać szkieł 14-54,40-150,trochę z M-52 ani fl-50. Myślę o E400 najtańszy, E-330 ale obawiam się że dwa sensory to duże ryzyko awarii lub poczekać aż stanieje E-510 stabilizacja bardzo mnie kusi. Po jakim body mogę się spodziewać jakości E1 a może lepszej(barwa, rozpiętosć tonalna, naturalny charakter fot zbliżony do analoga). Preferencje fotografia każdego typu. Obecnie z przewagą portretu 6miesięczny synek. Nie mówcie tylko o E3.

| OlyJedi Awatar paszczol
    Mieszka w
    Dawniej - Bydgoszcz
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Mam duże ręce i mi E-400 nie leży, kupiłem E-500. Jeśli do tej pory robiłeś coś z E-1 to tylko duży korpus 500 lub 510

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Na pewno cena nie jest bez znaczenia, ale (i) także to czy to będzie aparat nowy czy używany (?)
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Dorian- chcesz zamienic E1 na E400? Moze juz lepiej na 510??
    Czesc.ch.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Mam E1, 330 i 510. Jeśli chodzi o uchwyt to 330 zdecydowanie lepiej leży w ręku niż 510. Zdecydowanie częściej też uzywam LV w trybie A z 330 niż stabilizacji w 510. I zdjęcia wydają się mieć jednak lepszą dynamikę (tak subiektywnie - po mojemu). Muszę się wreszcie zmusić i zrobić porównanie dynamiki tych 3 modeli.

Gdybym miał wybierać, to zamiast E-1 brał bym zdecydowanie 330 (a poniewż trudno mi się rozstać to nie wymieniam tylko dokupuję ). No i cena już spadła na maxa. A o awaryjność raczej bym się nie obawiał - to jednak Olek .

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    E-330 z obecnych modeli konsumenckich. nowsze konstrukcje coś dają a coś odbierają więc nie jest to jednoznaczny postęp.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    ja zmieniłem 1 na 330 i jestem zadowolony.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Do dużych korpusów na pewno nie zalicza się E-510. Jest mały, trochę taki E-510 z gripem. Bawiłem się nim trochę i trzymało mi się go zdecydowanie mniej wygodnie od E-330, mały palec zsuwał mi się z uchwytu, wszystko było nieprzyjemnie małe. E-330 jest MZ bardzo wygodny. Jeśli chodzi o awarię sensorów, to ja mam E-330 od półtora roku (prawie) i nie miałem żadnej awarii. Nie sądzę, by był to temat, nie słychać o czymś takim. Ja bym wybrał E-330, ewentualnie E-510.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    E-330 rewelacyjnie mi się trzyma w ręce. Stabilne i masywne body. Jeden minus jaki mnie wkurza to usb 1.1 ale mam czytnik i po sprawie.
    mente et malleo

| OlyJedi Awatar Maro66
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    52
    Moja galeria
    E330! Wydaje mi się, że najbardziej warty zachodu w swojej cenie. Kawał porządnego aparatu.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów