willow32, akurat mam do tego sklepu bardzo blisko i było to dla mnie wygodne. O to czy aparat na pewno był w serwisie też się nie martwię bo mam na to papiery.
Postanowiłem teraz powalczyć z sklepem. (Serwisowi dam trochę odpocząć) Ale jeśli nic z tego nie wyjdzie to chyba zrobię tak jak pisałeś. Wyślę do serwisu osobiście. Może jak będę miał kontakt telefoniczny z serwisantem szybciej załatwię sprawę.
EDIT
Jeszcze przypomniała mi się jedna rzecz. Może się komuś przyda. Jeśli mieli byście kiedyś jakąś usterkę w zakupionym towarze. I chcieli oddać do serwisu bez pośrednictwa sklepu, lepiej abyście sklep również poinformowali o usterce. Bo jeśli przez 2 miesiące od wykrycia usterki się o tym nie poinformuje sprzedawcy, traci się możliwość reklamacji z tytułu niezgodności towaru z umową. ("Kupujący traci uprawnienia przewidziane w art. 8, jeżeli przed upływem dwóch miesięcy od stwierdzenia niezgodności towaru konsumpcyjnego z umową nie zawiadomi o tym sprzedawcy. Do zachowania terminu wystarczy wysłanie zawiadomienia przed jego upływem." Art. 9. Punkt 1. Ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego).