Arturek
Arturek
Taki duzy chlopiec i jeszcze smoczekw buzi![]()
Xz-2 || Ocena moich zdjec: Pierwsze koty za ploty... poczatki z fotografia
chłopak bardzo zapowiadający się, jak rodzice go nie zepsują mogą być z niego ludzie.
trzyma smoczka odwrotnie, moje przygarnięte też tak miały.
choć w tym wieku to smoczek szkodzi na ukształtowanie uzębienia - to już mówię bardzo poważnie
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Nie lepiej takie zdjęcia pokazać rodzinie, zamiast na forum, bądź co bądź, fotograficznym?
Fajny chlopak.Ale mam inne pytanie.Gdzie kupiles ten dywanik z pierwszej fotki(taki z podwinietym rogiem)i czy sam przerabiales te polke w segmencie zeby sie wysuwala.Moze jakis tutek jak to zrobic??Fajna sprawa,taka wysuwana polka.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Może kolega zobaczył, że w wątkach dla początkujących można uzyskaćporady jak robić lepsze zdjęcia i te dwa wstawił w tym właśnie celu? A że nie napisał wprost - można w sumie się domyślić.
W zasadzie gdyby ktoś chciał pomóc to nie będzie wiedział od czego zacząć.
Moje rady jako ojca 24-miesięcznego chłopaka:
1. Kadrowanie z wysokości dziecka, czyli patrzeć na nie tak jak ono patrzy na świat.
2. Dbanie o to, żeby nie było bałaganu w tle.
3. Odpowiednie kadrowanie - czyli nie ciąć dziecku kończyn, wybrać co chcę pokazać - bliski portret, dalszy, cała postać.
4. Użyć mniejszej głębi ostrości (większy otwór przysłony, dłuższa ogniskowa) dla odseparowania dziecka od tła, jeżeli jest nieciekawe i nic z tym zrobić nie możemy
5. Ograniczyć do mininimym użycie lampy błyskowej, szczególnie wbudowanej i wykorzystać maksimum światła zastanego. Pierwsze ze zdjęć ma parametry: F/8, 1/250, ISO200 + lampa. A można by było dać F/5.6, czas 1/60, ISO1600 + ew. lampa na minimalnej mocy.
6. No i w końcu - pokazać na tych zdjęciach coś ciekawego, szczególnie jeżeli przedstawiamy je osobom niezwiązanym emocjonalnie z dzieckiem na zdjęciu. Ciekawa mina, spojrzenie, uśmiech, nieskrępowana zabawa, itp. Bez smoczków, butelek i innych gadżetów![]()