Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 70

Wątek: Canon eos 6d - czy warto.

| OlyJedi Awatar tomek s
    Mieszka w
    wawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Odp: Canon eos 6d - czy warto.

Właśnie z sony to jest tak, że natrzaskali tych puszek nex-ów, teraz A7 a obiektywy albo bardzo drogie i dobre, albo ciemnica też niekoniecznie tania, wybór średni A7 jako puszka bardzo fajna z przejściówkami i innymi szkłami FF robi się trochę pokraczne, mniej praktycznie.
    Jakbym potrzebował, chciał FF to chyba jednak 6D, ale po przesiadce z 5D na X-T1 jest mi dobrze, lekko i przyjemnie
    Pozdr
    Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
    Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów

foto Stankiewicz Tomasz

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    ...
    Jan_S - uwazasz, ze twoje rozumowanie jednak ma sens? Canon uruchomil produkcję kolejnego aparatu, dopiero co zakonczyl kolejną promocję na jego zakup i to wszystko dlatego, ze firmie nie zalezy na sprzedazy? Czytasz to co piszesz? Oczekujesz polemiki z taką bzdurą?
    Ja nigdzie nie twierdzę, że jestem nieomylny i że mam rację. Przedstawiam argumenty i poglądy z nadzieją na merytoryczne odpowiedzi... Wielu Forumowiczów potrafi tak dyskutować.
    Wracając do meritum czyli promocji i sprzedaży - zawsze mi się wydawało, że jak ktoś chce podkręcić sprzedaż to robi promocję. No chyba że chce wypchnąć towar przed upływem daty przydatności do spożycia. Bo wtedy też robi promocje. Może jest tak jak Fatman pisze, i 6D schodzi w Polsce jak ciepłe bułeczki i podkręcać sprzedaży nie trzeba. Choć tak sobie myślę, że promocja w wys. ca 400 zł mogłaby zachęcić do decyzji tych niezdecydowanych co się jeszcze wahają.
    Ale nie o tym, mnie zastanawia dlaczego Polakom i Francuzom Canon promuje tylko 100D i 700D, Niemcom i Anglikom również 70D i 6D a Rosjanom 600D i 1200D. Umiesz mi to wytłumaczyć?

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Sprzedaje się zaskakująco dobrze, jak odwiedzam zaprzyjaźniony sklep to zazwyczaj jeden lub nawet dwa sprzedają w tym czasie. Sam jestem tym aż zaskoczony, bo mimo wszystko prawie 6k to nie jest mało.....
    Czyli jak rozumiem - schodzi ich kilkanaście sztuk tygodniowo tylko w jednym sklepie? bo zakładam że to nie jest sprawa przypadku, i aparat sprzedaje się dokładnie wtedy kiedy Ty tam jesteś?
    Z drugiej strony - gusta i decyzje klientów są czasami naprawdę trudne do przewidzenia - taki X100/X100s wydawał się że będzie sprzętem mocno niszowym a widuje się go dosyć często "na mieście". Czasami mam wrażenie że nawet częściej niż bezlusterkowce Olympusa

Cytat Zamieszczone przez RobertW3D Zobacz posta
    Też się zastanawiałem nad A7, ale skutecznie zniechęciła mnie sytuacja ze szkłami - w zasadzie brak FE, kosmiczne ceny A i do tego ten pokracznie wyglądający konwerter.
    6D i D600/610 są ciekawe, pewnie mają swoich nabywców. I ja też czasami (i owszem często) myślami wokół nich krążę... ale jak się raz posmakuje bezlusterkowca to się nie chce do lustrzanek wracać. Do back-fokusów, do braku odchylanego ekraniku, etc....

A7 mogłoby pozamiatać... korpus stosunkowo niedrogi, solidny, no ale właśnie brak optyki... Ja nie rozumiem polityki Sony. Skoro sami nie potrafią obiektywów robić to dogadaliby się z Sigmą (tak jak to zrobił Panasonic z PL25/1,4) i wypuścili 2-3 obiektywy w cenie dla ludzi... sprzedawali by ten towar prosto TIRów, a tak to.... pewnie też się sprzedaje bo ze dwa razy na jakichś wędrówkach mignął mi w rękach turystów
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Ale nie o tym, mnie zastanawia dlaczego Polakom i Francuzom Canon promuje tylko 100D i 700D, Niemcom i Anglikom również 70D i 6D a Rosjanom 600D i 1200D. Umiesz mi to wytłumaczyć?
    Może mają podpisaną inną umowę i promują Raynaira.
    A może po prostu każdy oddział krajowy sam sobie robi promocje - co także widać dobrze w przypadku Panasonic PL i UK.
    6D i D600/610 są ciekawe, pewnie mają swoich nabywców. I ja też czasami (i owszem często) myślami wokół nich krążę... ale jak się raz posmakuje bezlusterkowca to się nie chce do lustrzanek wracać. Do back-fokusów, do braku odchylanego ekraniku, etc....
    Mam podobnie
    A7 mogłoby pozamiatać... korpus stosunkowo niedrogi, solidny, no ale właśnie brak optyki... Ja nie rozumiem polityki Sony. Skoro sami nie potrafią obiektywów robić to dogadaliby się z Sigmą (tak jak to zrobił Panasonic z PL25/1,4) i wypuścili 2-3 obiektywy w cenie dla ludzi... sprzedawali by ten towar prosto TIRów, a tak to.... pewnie też się sprzedaje bo ze dwa razy na jakichś wędrówkach mignął mi w rękach turystów
    Popyt kształtuje podaż. Jakoś nie wierzę, by niebawem choćby Sigma nie zaproponowała czegoś fajnego. Może nawet Tamron się obudzi.
    Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    A własnie fajny temat Iwo zadałeś: gdybym teraz miał kupować FX (wolę to określenie )
    Dla 6D wolałbym raczej określenie - Bieda-AF-S, choć wtedy dla konsekwencji wypadałoby nazwać OM-D'ki "Bieda-AF-C"
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Wydaje mi się, że Twój bieda-OMD nie jest jednak konkurencją dla bieda-FF i odwrotnie, to zbyt odległe koncepcje. Coś jak małe miejskie samochody i vany, raczej się uzupełniają, a nie konkurują.
    Oj tam, zarówno konkurują jak i się uzupełniają, a wygrywa ten najlepszy - dla mnie.
    Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8

Dziękuje za rady, kupiłem Canona D6 +17-40l + 24-70l + 70-200l. Jestem bardzo zadowolony, a jak chcecie zobaczyć efekty używania nowego sprzęty zaprazam tutaj http://baronphotography.eu/

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wikol87 Zobacz posta
    Dziękuje za rady, kupiłem Canona D6 +17-40l + 24-70l + 70-200l. Jestem bardzo zadowolony, a jak chcecie zobaczyć efekty używania nowego sprzęty zaprazam tutaj http://baronphotography.eu/
    Wszystkie szkła 4.0?
    Zapraszam do albumu i galerii

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wikol87 Zobacz posta
    Witam !

No to teraz masz niezly wypas... Wystarczy to na wiele tematow zdjeciowych.
    Jak bedziesz mial okazje koniecznie do portretu kup EF 85/1.8.
    Na FF to szklo daje swietne rezultaty.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Miałem E-1, E-620, potem E-3. Kolory - tak zachwalane- brudne, do niczego nie podobne.Po prawie 30 latach fotografowania na kliszę wielkie rozczarowanie.Jedyny cokolwiek warty obiektyw to 70-300. Ale ponieważ producent się wypiął na użytkowników, poszedłem w Canona 40d->5d,teraz mam 6d. Zdecydowanie warto. chociaż do drobnych ptaszków typu bogatka i tak nie ma dobrego systemu.

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mark1322 Zobacz posta
    Miałem E-1, E-620, potem E-3. Kolory - tak zachwalane- brudne, do niczego nie podobne.Po prawie 30 latach fotografowania na kliszę wielkie rozczarowanie.Jedyny cokolwiek warty obiektyw to 70-300. Ale ponieważ producent się wypiął na użytkowników, poszedłem w Canona 40d->5d,teraz mam 6d. Zdecydowanie warto. chociaż do drobnych ptaszków typu bogatka i tak nie ma dobrego systemu.
    Jakoś Ci nie wierzę
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1010823.JPG
Wyświetleń:	79
Rozmiar:	502,5 KB
ID:	142421   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1010828.JPG
Wyświetleń:	66
Rozmiar:	376,7 KB
ID:	142422   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DLA Krzysia.JPG
Wyświetleń:	74
Rozmiar:	690,8 KB
ID:	142423  

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mark1322 Zobacz posta
    Zdecydowanie warto. chociaż do drobnych ptaszków typu bogatka i tak nie ma dobrego systemu.
    Możesz rozwinąć? Może słabo znam ofertę Canona, ale raczej nie powinno być w tym systemie problemów ze skompletowaniem niezbędnych akcesoriów.
    Zapraszam do albumu i galerii

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Canon to świetna recepta na drobne ptaszki
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb