Nie wiem kogo pytasz, ja to robiłem w Gimpie, Heniu to nie wiem.
Nie wiem kogo pytasz, ja to robiłem w Gimpie, Heniu to nie wiem.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Istotnie nie dookreśliłem.
Bogdanie - GIMP u Ciebie to wiedziałem (pamiętam Twojego tutka nt. prostowania w tym programie).
Pytanie do Henryka kierowałem.
EDIT: jeszcze taka refleksja mnie naszła, że może zbyt blisko stałem z szerokim kątem. Może trzeba było jednak podpiąć inne szkło i dalej stanąć? Tylko nie jestem pewny czy to by coś dało...
Ostatnio edytowane przez Careme ; 19.02.16 o 21:12
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Gimp.
Próbowałem w Zonerze ale nie byłem zadowolony- budynek wyszedł mocno "wyszczuplony".
Zdjęcia budynków robię mZD 14-42 i zawsze starałem odejść jak najdalej można od budynku aby zmieścić jak najwięcej w kadrze. Jeżeli się nie mieści, próbuję kilku klatek i potem kleić panoramę.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Coś dla Was Panowie
http://www.fotopolis.pl/n/22083/Venu...ektywem-12-mm/
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Mi bardziej podchodzi wersja helmutha. Boczne krawędzie budynku /bardziej/ są, zachowują, pion.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Kolejne ujęcia pochodzą z tego samego miejsca: Bunkier Sztuki (1965). Specyficzna faktura, materiał elewacji i nietypowe wejście spowodowały, że kilka minut nie wiedziałem jak temat ugryźć. W rezultacie zrobiłem kilka ujęć, ale które jest z nich najlepsze, to sam już nie jestem pewien.
Numer zdjęcia zatem będzie jeden, a ujęcia różnić będą litery.
232 A - Front
232 B
232 C. Celowo nieprostowane
232 D
232 E - może kolor, żeby ukazać zieleń mchu na betonie?
Które Waszym zdaniem jest najbardziej optymalne?
PS. Trochę drogie są obiektyw TS. Uznawałem, że prostowanie jest tańsze![]()
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Mi najlepiej odbiera sie C.
Taci, o dici qualcosa che e meglio del silenzio.
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Ja też skłaniam się do wersji C.