Krwiopijców na tym świecie, na każdym kroku, zatrzęsienie. Więc komary, jako gatunek słabszy, skazane są na wyginięcie. W tym roku widać to dobitnie.![]()
![]()
163 tylko przyciemniłbym troszke![]()
om-d 10 dual kit, Pentacon 50/1,8 + YN 560II, E-420+14-42.
Dziś wzięło mnie na makro.
Poniżej efekty.
164. Porostnica wielokształtna (Marchantia polymorpha) - wątrobowiec. Na zdjęciu widoczne zbiorniczki z rozmnóżkami (zwane też kupulami) na gametoficie (plecha). Gametofitów nie widziałem - trzeba będzie poobserwować czy coś się zmienia.
Zalęgła się na ziemi w doniczkach.
165. Zbliżenie.
166. Kupula.
167. Najprawdopodobniej grzyb Meria laricis na igle modrzewia. Rośnie od spodniej strony igieł. To co na focie miało ok. 3mm długości.
Wynikiem jego działania jest choroba opadzina igieł - nagłe, masowe opadanie igieł.
168. Zdjęcie to samo, ale mi się bardziej takie ujęcie podoba (obrót o 90st. w prawo)
![]()
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Fajne "zęby" na tych kraterach. Jakby wstawił palec to by ucięły![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Z dzisiejszego szwędania się po Krakowie
169. Drzwi
170. Zegar i maszkaron
171. Godło - tego w zbiorze nie miałem - link do wszystkich godeł wraz z lokalizacjami
172. Kolumny
173. To z nie tej sesji, ale nie mogłem się oprzeć
![]()
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Nooo! 173. rządzi!![]()
Nie z tej sesji świetne![]()
moje wątki 1. Malta i Gozo 2. Z łąk i pol...
Dobijacie mnie- wynika z tego, że lepiej bym zrobił w domu siedzieć i na sierciucha polować niż 2 godziny po mieście się szlajać
![]()