6 fajna, może bym tą rdzę jeszcze trochę bardziej wyciągnął![]()
6 fajna, może bym tą rdzę jeszcze trochę bardziej wyciągnął![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
s1 bardzo ładne jak również ostatnia wersja zdjęcia z kulą.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Dziękuję wszystkim za odwiedziny, komentarze i sugestie zmian. Przyznaję, że ta rzeźba z blachy po umieszczeniu na forum spowodowała, iż istotnie może bardziej jej fakturę trzeba było bardziej pokazać. Jeszcze spróbuję nad całością popracować. Wynik tych prób poddam publicznej ocenie![]()
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Uzupełniam wątek o zdjęcia z okolic ul. Grzegórzeckiej, a dokładnie z okolic dawnej fabryki Zieleniewskiego.
Od ulicy dostrzec można 2 tablice:
7. Jedna informacyjna o fabryce:
8. Druga o czasach wojennych:
Pozostałości z dawnej fabryki widać dopiero z bocznych uliczek:
9. Z prawej strony:
10: Krop budynku z prawej strony 9:
11. I jeszcze jeden krop z próbą kadrowania:
12. krop budynku z lewej strony zdjęcia 9:
Ujęcie z ulicy prostopadłej do fabryki już podawałem, ale w kontekście stare-nowe.
13. Całość terenu jest porośnięta drzewkami co utrudnia focenie.
Od strony bulwarów teren jest otoczony takimi ogrodzeniem z drutem kolczastym:
14.
15.
16.
![]()
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Fajna byłaby 11tka, gdyby była na wprost i z odrobiną góry.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
fajne te ostatnie zdjęcia, 15-stka mz do wywalenia, a na 9-tce dźwig trochę miesza w kadrze. Ciekawa lokacja, widzę spory potencjał.