Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
ob-wódki od-wódki
przy pliku 1024px na dłuższym boku nie poszalejemy![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Panowie,
Bardzo dziękuję za zainteresowanie.
Dodam, że było tak zimno, że nie miałem nawet ochoty zmieniać obiektywów, a widoki jak widzicie były zacne. Jedynie w zamkniętej od wiatru sali zmieniłem na 45 bo było ciemno, ale ta ogniskowa wnętrzom nie sprzyja.
Przyznaję, że te panoramki z góry były kuszące, ale lepiej wyglądałoby jakbym podpiął tele. Jak się zbiorę w sobie i przetestuję tego LR, to postaram się pokazać się takie próby (niestety będą kadrowane, ale o ideę chodzi).
Marek jest zbyt łaskawy jeśli chodzi o ocenę tych kadrów. Wciąż coś próbuję inaczej ująć, ale nie przy takim wietrze jaki tam był
Obróbka Szafira mi się podoba. Tak, to tak ma być! Gdyby nie brak słońca pewnie lepiej oddalona reszta byłaby lepiej odwzorowana. Na niektórych ujęciach mam w takim tle całe miasteczko, ale pewnie odpowiednim wyostrzeniem przydałoby się to potraktować.
Podsumowując, coś jeszcze wrzucę dodając też oryginał, żebyście mogli ocenić czy postęp w ciemni fotograficznej robię![]()
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Jedno pewne, krzaczory z dołu won![]()
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
A może także to co za kadrem w lewo. te dwie drogi robią ciekawe rzeczy w kadrze...
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro