XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Tak uściślając to OV nie umożliwia eksportu w formacie DNG albo o czymś nie wiem, a poza tym Gimp nie obsługuje formatu DNG. Jeśli więc eksport z OV to tif i 8 bitowy bo 16 bitowego Gimp też nie obsługuje.
Sugerowałbym, jeśli robisz w RAW tylko obróbkę w Lightroom i eksport z niego już gotowego pliku jpg na forum. W oknie eksportu musisz podać jaki ma być rozmiar zdjęcia (wystarczy podać dłuższy bok - Long Edge, - np. 1024 pix.)
Ostatnio edytowane przez And.N ; 26.10.14 o 16:35
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo

3. Okno mnie się dobre wydaje
Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
W 1 lepiej bez tych chwastów w rogach u góry jak to pokazał sepi19 (pierwsza poprawka bardziej jak dla mnie)
Osobiście wolałbym jeszcze bez tego pierwszego planu, czyli kilka kroków do przodu.
3 okno, niezłe.
Tak się zastanawiam w jaki sposób automat forumowy może wpłynąć na ostrość gdy nie zmienia rozmiaru ani wagi (KB) zdjęcia. Gdyby wrzucane zdjęcie ważyło ponad 1MB wtedy OK, automat działa i kompresuje zdjęcie do dopuszczalnej wagi.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
To dawaj twoja wersję okna, najwyżej nas Marek pogoni kijem