Mam nadzieję, że nie powtarzam, ale Panasonic opatentował, pięć nowych obiektywów stałoogniskowych formatu Mikro Cztery Trzecie. Wszystkie f/1.8!
- 12 mm f/1.8,
- 16 mm f/1.8,
- 26 mm f/1.8,
- 30 mm f/1.8,
- 50 mm f/1.8.
Link
Mam nadzieję, że nie powtarzam, ale Panasonic opatentował, pięć nowych obiektywów stałoogniskowych formatu Mikro Cztery Trzecie. Wszystkie f/1.8!
- 12 mm f/1.8,
- 16 mm f/1.8,
- 26 mm f/1.8,
- 30 mm f/1.8,
- 50 mm f/1.8.
Link
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia
No i co z tego?
Jak dobrze pójdzie to zobaczymy jeden z nich za trzy lata... albo i nie
Trzecia stałka 12 mm w systemie, robi się ciekawie...
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
To informacja nt. tego jakich szkieł możemy się w przyszłości spodziewać do MTF. Moim zdaniem ciekawa, dla osób pasjonujących się sprzętem, a zwłaszcza systemem MFT. Ciekawostką jest, że wszystkie stałki mają światło 1.8. Wydaje mi się że szczególnie ciekawie zapowiada się 50/1.8
Nie jesteś zainteresowany i tyle. Może inni są.
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Dziwi trochę alergia na f/1,4. Do słusznie pogardzanej papierowej GO jeszcze by było daleko, ale nie mniej słusznie pogardzany APS-C miałby się już czego bać. Różnica niby symboliczna, ale na tym polega marketing, na wykorzystaniu symboli![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.