G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Nr 7 zdecydowanie lepszy niż 5 i 6.
Tamte, tak jak wspomniałem już były płaskie, pozbawione kontrastów i pod tym wzgledem nr 7 wyglada zdecydowanie lepiej.
Pozdrawiam, Tomasz
http://www.tomaszworek.com/
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Właśnie miałem napisać o tym pędzelku, ale już wszystko wiadomo.
Myszką się słabo pędzelkuje, ale tabletem całkiem, całkiem.
@alnico jak przeczytałem o sprzęcie, z którym się rozstałeś to jakbym siebie widział
Też mam 70-300L, do tego 17-55, i 10-22. Setki makro już się pozbyłem.
Póki co zmieniłem plecak na lżejszy (-400g), a kiedy biorę 70-300 i 10-22, wtedy uzupełniam
lukę w ogniskowych naleśnikiem 40mm (-500g w stosunku do 17-55).
Czyli 1kg jestem do przodu. Ponadto nie biorę tele do miasta, a tylko w plenery.
Ostatnią deską ratunku, jeśli chodzi o zmniejszanie wagi bez utraty jakości, będzie
canon 100d.
A! Byłbym zapomniał o odchudzaniu - tu można spokojnie zredukować 7kg
P.S. Do HDRów używam SNS HDR. Próbowałem photomatixa, i innych, ale tylko snsa hdry wychodzą jak trza![]()
Ostatnio edytowane przez idako ; 2.07.14 o 18:42
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Ładnie obrabiasz HDRy. Ze smakiem. A to duża sztuka, żeby nie przegiąć.
A SNS to nie jest program, którego twórca sam tu pisuje? Można rzec, że rozwijał się na naszych oczach (ów program)![]()
Widziałem hdry z Machinery, i muszę powiedzieć, że były za mocne. A do tego tak charakterystyczne, że od
razu było wiadomo, że to Machinery.
@Rafał Czarny - dziękuję
---------- Post dodany o 20:20 ---------- Poprzedni post był o 20:13 ----------
Na olkowym forum jestem nowy, mogę podpowiedzieć tylko że autorem SNSa jest Sebastian Nibisz.