Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 85

Wątek: Tamron 14-150

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria

Odp: Tamron 14-150

Panas 14-140 I - dużo cięższy i większy niż pozostałe

stabilizacja na pokładzie
    panas średnica filtra 62, olympus 58- nie ma sie co dziwić, że wiekszy i cięższy
    zawsze można wbić w jaśniejszego panasa który jest mniejszy i lżejszy, niestety też droższy
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

Jd
    Gość

Stabilizacja w obiektywie nie jest wymagana , gdyż będę go eksploatował z E-M10 lub z GX7.

Jd
    Gość

Pierwsza dostawa Tamronów 14-150 w niektórych sklepach poszła do klientów bo jak chciałem zamówić to mi odpisano , ze juz sprzedane, a nowe będa pod koniec lipca.Niestety nie wszyscy uzytkownicy systemu m43 sa też uzytkownikami tego Forum

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

No cóż, tak czy siak niedługo będziemy więcej wiedzieć o tym szkiełku. Chwała betatesterom , chociaż z tego co widziałem na samplach dużo nie ryzykują, bo dobre były.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    390
    Moja galeria

Betatestowanie czasem może się opłacać - kontrola techniczna na początku produkcji jest zwykle bardzo dokładna. Gdy tylko pojawiły się pierwsze Tamrony 17-50f2.8 (obiektyw ten jest znany z dość dużego rozrzutu jakości poszczególnych egzemplarzy) z mocowaniem Pentaxa natychmiast taki zamówiłem i mam świetny egzemplarz (jeden z pierwszych wyprodukowanych - z dwucyfrowym numerem seryjnym). Co ciekawe - polski dystrybutor spisał się na tyle dobrze, że gdy ja od ładnych kilku dni już sie cieszyłem nowym obiektywem na miedzynarodowej liście dyskusyjnej Pentaxa Amerykanie dopytywali się, kiedy wreszcie ten obiektyw trafi do sprzedaży
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez wyszomir Zobacz posta
    Betatestowanie czasem może się opłacać - kontrola techniczna na początku produkcji jest zwykle bardzo dokładna. Gdy tylko pojawiły się pierwsze Tamrony 17-50f2.8 (obiektyw ten jest znany z dość dużego rozrzutu jakości poszczególnych egzemplarzy) z mocowaniem Pentaxa natychmiast taki zamówiłem i mam świetny egzemplarz (jeden z pierwszych wyprodukowanych - z dwucyfrowym numerem seryjnym). Co ciekawe - polski dystrybutor spisał się na tyle dobrze, że gdy ja od ładnych kilku dni już sie cieszyłem nowym obiektywem na miedzynarodowej liście dyskusyjnej Pentaxa Amerykanie dopytywali się, kiedy wreszcie ten obiektyw trafi do sprzedaży
    Duży rozrzut oznacza kiepską jakość wykonania. Jeśli trzeba przebrać kilka sztuk, żeby było dobrze to znaczy, że producent dał ciała.
    Pewnie wady ujawniają się już w nowych egzemplarzach, a niektóre po jakimś czasie. Jeśli od nowości nad tym nie panują to co będzie później.
    E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?

Jd
    Gość

Przed chwilką dotarł do mnie . Tak przedstawia sie z E-M10.
    Załącznik 124713Załącznik 124714

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Gratki! Wygląda bardzo dobrze, osłona w zestawie - na bogato . Jaki jest dekielek przedni - da się zdejmować/zakładać przy założonej osłonie? Jakbyś gdzieś wrzucił jakąś paczkę sampelków (mogą być nawet jpgi prosto z aparatu) to byłbym bardzo wdzięczny, nie tylko ja pewnie .
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Jd
    Gość

Dekielek przedni w stylu snap-on i to nawet ładny. Zdejmuje i zakłada się bardzo sprawnie nawet przy założonej osłonie p-słonecznej. Jedyny mankament to brak dziurki do smyczy więc pójdzie do "magazynu" a zastąpi go ten po prawej stronie.
    Co do sampli to może coś do piątku wyskrobię. Na razie muszę się nim nacieszyć Pierwsze wrażenie to kawał solidnego , dobrze spasowanego szkła.

Załącznik 124715

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

ciekaw jestem bardzo wyników porównania z mZD 14-150. Coś mi się wydaje że Tamron nie pożałuje decyzji o wejściu w m4/3

---------- Post dodany o 15:06 ---------- Poprzedni post był o 15:05 ----------

ps. czy ustawianie ostrości jest ze sprzężeniem mechanicznym czy "po druciku"?
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"