Ja byłem na takiej imprezie.Młodzież była super tylko szkoda ze nie zrobili miejsca ze szklanką wody dla fotografów.Mam e-1 14-54 ,Fl-50 i 8GB w e-1 AF słabo ale dawał radę a jak miałem problemy to kręciłem sie za kamerzystą i tam gdzie zaświecił halogenem robiłem zdjecia podczas tańca.Rób zdjecia podczas poloneza-musisz wyłapac z tłumu klasę która cie wynajeła wal zdjęcia grupowe za stołami,podczas tanców lataj za kamerzystą i AF będzie ok.Pamiętaj dogadaj się z klasą kiedy będziecie robić zdjecie grupowe najlepiej jest na poczatku imprezy bo masz jeszcze widno na sali póżniej do rana będzie ciemnica.Spróbuj wyrwać kawałek ładnej sciany z napisem studniówka 2008 i zrób kazdej parze zdjęcie najlepiej w pionie.Zaczyna się polonez wiec pilnuj klasy ustaw sie gdzies z przodu zeby było widać jak tańcza i zakręcają,staraj sie zrobić każdej tańczacej parze fotkę,następnie zaczynaja sie tańce towarzystwo trzeżwe wiec zrób sobie przerwę.Po kilku tańcach jest kolacja więc poczekaj aż wszyscy zjedza i podejdz do klasy i robisz każdej parze zdjęcie przy stole najlepiej jak kobieta siedzi wtulona w chłopaka,pamiętaj tez o wychowawcy jezeli jest z klasa popros ją do zdjeć z dziewczynami będą póżniej mieli łatwiej na maturze.I teraz ekipa troche wypiła godz ok 23.00 wszyscy sie bawią,przytulają,szukaj odpowiedniego miejsca,wypatruj i wal foty dziewczyny zadzieraja suknie tez wal po majtkach,czasem tancza w szeregu i machają nogami wal foty od dołu.W czasie przerwy dziewczyny będa chciały zapozować do zdjęcia z widoczna czerwona podwiazką ,ustawiaj je po kilka na raz i zdjecia wal.Uwazaj na moment kiedy uczniowie danej klasy będa wręczać kwiaty wychowacy i dyrektorowi szkoły pilnuj tego momentu,będzie tez częsć artystyczna zrób tez kilka zdjęć.Jak wychowaca i dyrektor dostana płytkę ze zdjeciami będzie łatwiej na maturze.
Mam nadzieję ze trochę pomogłem tym pisaniem i nikogo nie zanudziłem na smierc.