"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 11.08.14 o 15:06
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Saboor - patrz post #50![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
żartowniś z Ciebie
Star 25 z taką zabudową to dziś już biały kruk. Mam tylko kilka fotografii tego modelu, jednak wszystkie w wersjach wozów pożarniczych, z których tylko dwa są z kabinami starego typu jak ta na Twoim zdjęciu (drugi to skrzyniowy Star 21). Niestety akurat te pojazdy sfociłem dawno temu kompaktem, więc jakość pozostawia trochę do życzenia.
Fuuuu, fuuuuuu! Pora zdmuchnąć kurz.
Wyprowadziłem na spacer po Opolu Panasonica G5. Zbratałem go z Olympusowym szkiełkiem 12-50, a gdy jest za szeroko to zapinam Lumixa 45-200.
Opole to małe, nieco senne, czy jak mówią niektórzy prowincjonalne miasteczko położone nad Odrą. Daje o sobie znać wiosną, gdy odbywa się Krajowy Festiwal Polskiej Piosenki. O mieście możemy usłyszeć także wtedy gdy marzy się nam budowanie. Opole miało na swoim obszarze cztery cementownie. Groszowice, Bolko, Piast i Odra. Do dzisiaj pracuje ta ostatnia, konkurując z Cementownią Górażdże w niedalekiej Choruli.
Miasto ma szereg malowniczych elementów. Zaczniemy od jednej z uliczek.
Rzeka dodaje miastu uroku
Na rynku można pospacerować Aleją Gwiazd. Każdy z utytułowanych uczestników Festiwalu ma tam swój ślad.
Jest ich sporo, ja na początek wstawię jeden.
Czas na małą przerwę w jednej z licznych kawiarenek. C.d.n![]()
Ostatnio edytowane przez Rysiek_O ; 26.10.14 o 20:49
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3