Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 52

Wątek: Pomóżcie w wyborze super małpki

| OlyJedi Awatar dziobolek
    Mieszka w
    Dublin - Ireland
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    JAk ma być proste i przyjemne to Fujika z serii F lub olka 790sw(pancerny) - oba fajne, małe.
    Znam te aparaty, są bardzo fajne. Ale mają jedną wadę w tym przypadku. Są za tanie . To ma być prezent od pracowników - jeśli pani profesor dowie się, że aparat był tani, to...
    czy ja wiem ? Chyba ten lepsiejszy fuji z serii F to koło 1,5 k a olek 770sw też koło 1,4k. Zostaje na kartę i zapasowy akumulator i ładne pudełko Chyba ultrazoom to nie bardzo, małpka lepsza
    Za fotomic'iem.
    No, to zależy czy ma być tylko aparat, czy full zestaw tzn. aparat + karta pamięci + akumulatory z ładowarką, do tego pokrowiec lub małą torbę by to wsio spakować, i już jest przyzwoicie wyglądający zestaw podróżny.
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dziobolek
    JAk ma być proste i przyjemne to Fujika z serii F lub olka 790sw(pancerny) - oba fajne, małe.
    Znam te aparaty, są bardzo fajne. Ale mają jedną wadę w tym przypadku. Są za tanie . To ma być prezent od pracowników - jeśli pani profesor dowie się, że aparat był tani, to...
    czy ja wiem ? Chyba ten lepsiejszy fuji z serii F to koło 1,5 k a olek 770sw też koło 1,4k. Zostaje na kartę i zapasowy akumulator i ładne pudełko Chyba ultrazoom to nie bardzo, małpka lepsza
    No, to zależy czy ma być tylko aparat, czy full zestaw tzn. aparat + karta pamięci + akumulatory z ładowarką, do tego pokrowiec lub małą torbę by to wsio spakować, i już jest przyzwoicie wyglądający zestaw podróżny.
    To ma być małpka, żaden super-zoom z wystającym wielgachnym obiektywem. Do tego oczywiście jakaś przyzwoita karta. No i jakiś ładny "kondomik" na aparat.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar cadman
    Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Polecam Fuji F31fd. Kupiłem go córce. Posiada nawet ISO 3200 i to nawet użyteczne, inteligentny flesz o dużym zasięgu, no i kręcić można filmy 640x480. Jakość fotek bardzo dobra i cena w necie poniżej 900 PLN. Metalowa solidna obudowa, duży 2,5" ekranik, dedykowany akumulator, szybko ładowany bez wyjmowania z aparatu, łatwa obsługa, fajne menu i oprogramowanie. Sample na: http://www.dpreview.com/reviews/fuji...1fd/page18.asp
    Czarny aparat z gorszego systemu
    Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cadman
    Polecam Fuji F31fd. Kupiłem go córce. Posiada nawet ISO 3200 i to nawet użyteczne, inteligentny flesz o dużym zasięgu, no i kręcić można filmy 640x480. Jakość fotek bardzo dobra i cena w necie poniżej 900 PLN. Metalowa solidna obudowa, duży 2,5" ekranik, dedykowany akumulator, szybko ładowany bez wyjmowania z aparatu, łatwa obsługa, fajne menu i oprogramowanie. Sample na: http://www.dpreview.com/reviews/fuji...1fd/page18.asp
    Dzięki Cadman za odpowiedź, ale to ma być prezent za ok. 1500 zł. Dla siebie pewnie był wziął tego Fujika, ale na prezent jest za tani.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi Awatar Warmik
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Rocoh jest cool, ale nie wiem czy przejdzie cena. Oświećcie mnie proszę, skąd takie różnice w cenach. Wg. Ceneo pierwszy sklep to niecałe 1700 zł, kolejne sklepy to 2 tysiaki. Ten pierwszy jest godny zaufania? LINK
    pixmania nie posiada dobrej opinii, ten sklep jest chyba we Francji, b. duże problemy z kontaktem, serwisem
    ale za to ceny mają niskie

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Matka moich dzieci (to ona nakręciła temat) właśnie mi powiedziała, że doktory pewnie będą chcieli kupić aparata w normalnym sklepie (nie w Internecie). Czyli cena tego Ricoha jeszcze wzrośnie.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi Awatar Warmik
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    to spokojnie można brać Olympusa albo Fuji, akurat cena styknie

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Matka moich dzieci (to ona nakręciła temat) właśnie mi powiedziała, że doktory pewnie będą chcieli kupić aparata w normalnym sklepie (nie w Internecie). Czyli cena tego Ricoha jeszcze wzrośnie.

A może Panas LX1, albo LX2 ?
    Świetne na wycieczki zagraniczne, robią znakomite zdjęcia w warunkach dobrego światła i najlepiej się sprawdzają w krajobrazie.
    Wylądają świetnie i prestiżowo.
    Sam się zastanawiałem nad takim zakupem.
    No i obiektyw Leica dodaje splendoru.
    Pozdrówka

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Ten lumix LX2 wydaje się spoko. I cena w sam raz. Miał z nim ktoś kiedyś okoliczność?
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ten lumix LX2 wydaje się spoko. I cena w sam raz. Miał z nim ktoś kiedyś okoliczność?

Bawiłem się aparatem LX2, należącym do kolegi i myślę, że nie dość, że wychodzą bardzo dobre fotki przy niewymagającym oświetleniu, to może starszą panią zainteresować fotografią i stworzyć jej ciekawe hobby na jesień życia.
    Pozdrówka