Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Wątek: Chyba czas na zmianę systemu

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

Odp: Chyba czas na zmianę systemu

Cytat Zamieszczone przez ralien Zobacz posta
    Focę wycieczkowo ,rodzinnie ale nie tylko tak i to już prawie 30 lat, jakieś małe kompakty przyzwoitej klasy " też posiadam. Ja poprostu chcę zmienić system bo jakoś tak czuję że czegoś mi brakuje, a jak pisał RobertW3d zmiany podobno zawsze są lepsze. Ale dzięki za rady
    Jeśli tak to M4/3, to jest super system. Dzisiaj puszki M4/3 dają już dobrą jakość obrazka, mają dobry AF i super filmy. Ja oprócz Nikona mam GH1, który robi za kamerę i zapełnia album rodzinny.

| OlyJedi Awatar lokin
    Mieszka w
    Talibowo Dolne
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Zmieniaj, zmieniaj. Polecam epl5.
    Teraz w dobrych cenach.
    Lub
    Epm2 w jeszcze lepszych.
    25/1,4; 45/1,8; 9/8

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ralien Zobacz posta
    Focę wycieczkowo ,rodzinnie ale nie tylko tak i to już prawie 30 lat, jakieś małe kompakty przyzwoitej klasy " też posiadam. Ja poprostu chcę zmienić system bo jakoś tak czuję że czegoś mi brakuje, a jak pisał RobertW3d zmiany podobno zawsze są lepsze. Ale dzięki za rady
    Zrób tak jak ja - oczyść Torby foto ze wszystkiego co masz, zobacz na ile możesz sobie pozwolić, pomyśl o tym co zawsze chciałeś mieć, czego Ci brakowało i sprawdź czy Ciebie na to stać. Jeżeli nie - to zbieraj - zawsze jakiś konkretny cel w życiu Jeżeli tak .... to co jeszcze robisz na tym forum? Idź do sklepu

Ja jestem na etapie medytacji i zbierania środków na to co mi się podoba
    A że z wielu względów nie będzie to Olympus, to cóż .... takie życie
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Mówisz to co ja myślę, dodajesz mi otuchy w starciu z żonką
    pozdrawiam
    Robert

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Jakie starcie - przytocz fakty - ja bym powiedział, że jeżeli ktoś nie planuje przejścia na mikro, to jest to ostatnia szansa na pozbycie się szklarni i odzyskanie chociażby ułamka za to co się oddało Wujkowi Olkowi (ileż tego było ... ) - jeszcze trochę i Olympus i s-ka uzupełnią braki w zoomach a wtedy ciężko będzie znaleźć kogokolwiek kto będzie chciał nosić te strasznie wielkie, ciężkie i nieporęczne szkła o których zapomniał już sam producent i nie rozwijał od powstania

Wiesz, to trochę jak gra w Piotrusia - ostatni zostaje ze wszystkimi kartami - pytanie czy Ty chcesz nim być ...
    Pozdrawiam, Robert

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

A może nie zmieniaj systemu, kup E3 i patrz z politowaniem jak te małe, do kieszeni, padają jak muchi a Twój trwa i trwa.
    Nie mogę się doczekać aż Olek znowu zmieni system .Tym razem micro 4/3 na micromicro 4/3 Wiem złośliwy jestem ale gdyby tak E520 z af z E3 i matrycą z OMD - komu to przeszkadzało (:

| OlyJedi Awatar Karampuk
    Mieszka w
    Włocławek - miasto nad Wisłą
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Czemu Nikon?
    Zmieniając system zmieniasz adres serwisu. W Nikonie nie jest już tak słodko. Tam liczą się tylko Ci z legitymacją prasową lub Ci co są w NPSie. No i to Nasze forum. Takiego klimatu tam nie znajdziesz. Zobacz ilu Nikoniarzy na Olympusclub wróciło Wiem, gonimy tego "królika" a jak go dopadniemy to on jakiś taki wyłiniały Często przeglądam portal 500px. Tam w zasadzie ludzie focą wszystkim
    XZ-2|D800E|moje 500px

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Karampuk Zobacz posta
    Czemu Nikon?
    Zmieniając system zmieniasz adres serwisu. W Nikonie nie jest już tak słodko. Tam liczą się tylko Ci z legitymacją prasową lub Ci co są w NPSie.
    aha....... za kilka dni minie miesiąc odkąd mój (no już nie mój) D3 trafił do serwisu (NPS oczywiście) na wymianę migawki. Status: oczekiwanie na części.......

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Czemu Nikon, hmm może trochę presja tłumu (mam w otoczeniu samych nikoniarzy), a może takie prozaiczne fakty jak większa klatka, większy i tańszy wybór obiektywów i co najistotniejsze bardziej podobają mi się zdjęcia z Nikona niż z Olka. Ta nikonowa matryca ma coś w sobie. A jeśli chodzi o forum to jestem raczej biernym obserwatorem ale fakt klimat u nas najlepszy.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Karampuk Zobacz posta
    Czemu Nikon?
    Zmieniając system zmieniasz adres serwisu. W Nikonie nie jest już tak słodko. Tam liczą się tylko Ci z legitymacją prasową lub Ci co są w NPSie.
    A ja mam wrażenie, że w Olku wcale tak cudnie z serwisem nie jest. Odkąd zlikwidowano ten w PL i zrobiono hub w Pradze musisz czekać 3 tygodnie jak nic.
    Chcesz szybciej? Wykup opcję Pro. Nie wiem jak Tobie, ale mi coś to przypomina .... Chcesz nieoficjalny - jeszcze gorzej. Ostatnio gdy byłem w starym, zacnym i sprawdzonym serwisie na Grzybowskiej w Wawie, to dowiedziałem się, że oni w Olkach to w zasadzie mogą tylko nowy firmware wgrać - bo nie mogą kupić ani urządzeń do korekcji toru optycznego a z częściami zamiennymi to jest dramat.
    To jest kolejny powód dlaczego na pewno nie zostanę w Olku
    Forum jest fantastyczne - coś o tym wiem - w końcu parę lat już jestem jego członkiem Olympus PL i ludzie tam pracujący - MEGA SYMPATYCZNI i pomocni - naprawdę - do rany przyłóż.
    Ale polityka firmy - rozłożyła mnie na łopatki. Nie zaufam im i nie wejdę w nowy system z obawy przed tym czy znowu czegoś "nie wykręcą" - dokładnie tak jak napisał szamaniec. Teraz nowym osobom na forum może się to wydawać śmieszne, ale gdy w 2005 roku wchodziłem w 4/3 też myślałem, że ma przed sobą dłuuugą przyszłość (niczym stary OM). A starczyło jej raptem gdzieś do 2009-2010 roku.
    Może nie miałem łez w oczach niczym Niemiec sprzedający polskiemu handlarzowi swojego starego Passata - ale czułem (i czuję nadal) strasznego doła wiedząc, że w zasadzie muszę sprzedać niemal nowy sprzęt znacznie poniżej jego wartości tylko dlatego, że komuś na górze coś się odwidziało. Osobiście strasznie mi się podoba Fuji X-T1 i jego obrazki - ale właśnie - ładować naście tysięcy w nowy, niesprawdzony i niepewny system. To już chyba wole oglądać te paskudne mydło i winietę na zdjęciach z ważącego kilka kilogramów zestawu
    Pozdrawiam, Robert