www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Które forum, ja znam trzy
Takie info od admina www.lumix-forum.org - jakieś 18 miesięcy temu mieli kontakt z kimś reprezentującym PP, ze strony admina padła propozycja min. zakupów grupowych. Zero odzewu (nie tylko w tym temacie).
Cala aktywność PP ograniczyła się do zorganizowania jednych warsztatów dla forumowiczów - żeby nie było zbyt wielu chętnych, poinformowano o nich na tydzień przed terminem![]()
Panas lezy i kwiczy ale dopinguje w marzeniach dobrej ceny na szkla czy tez korpusy.
pozdroofka
PS
"fantazja... moja fantazja"![]()
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Inicjatywa fajna, chociaż jestem raczej sceptyczny. Moim zdaniem nie ma co liczyć na duże upusty, bo zazwyczaj marża przy produktach elektronicznych nie jest duża. Łatwiej byłoby powalczyć o rabaty przy różnego typu akcesoriach, lub ew. można by spróbować u przedstawiciela Olympusa, żeby sprzedał sprzęt po cenach hurtowych (takich jak dla sklepów).
Akurat pracuję w korporacji i wiem, że takich rzeczy nie załatwia się po znajomości. Wszystko musi przejść odpowiednią ścieżką przez odpowiednie osoby, a ścieżka zawsze zaczyna się od maila z Twoją ofertą, a w odpowiedzi ewentualnie (jeśli oferta będzie interesująca) otrzymujesz kontakt do kogoś, kto się tym zajmuje. Gdyby Panas stosował inne standardy, to byłbym zdziwiony.
Najlepszy sposób na tanie zakupy, to wyjazd w strefę tanich cen, czyli tam gdzie jest niewielki podatek np. USA - z definicji masz 30% taniej niż w Europie. Robisz zakupy na kilka tysi $$$ (i już z tego powodu dostajesz rabat - myślę że kilka % bez łaski). W sumie te 35% taniej wyjdzie jak w banku. Oczywiście podróż kosztuje, ale łączysz to w ramach wyjazdu wakacyjnego i atrakcyjnego pleneru foto ... masz dwa w jednym![]()