Kulczyki, mazurki i "sowa" jedna, tyle radości dla oczu![]()
Kulczyki, mazurki i "sowa" jedna, tyle radości dla oczu![]()
Świetne!
Kulczyki i mazurki wraz z objaśnieniami - rewelacjagratuluję ogrodu przyjaznego ptactwu
![]()
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Dziękuję za miłe słowa.
Dzisiejszym śpiewaniem kosy oznajmiły, że okres godowy rozpoczęto, może troszeczkę za wcześnie...
Dzisiaj kilka zdjęć kosa. Od pewnego czasu stał się już ptakiem osiadłym i bardzo pospolitym.
Poniżej trzy zdjęcia samca z charakterystycznym żółtym dziobem, otoczką wokół oka i czarnym upierzeniem.
377.
Są doskonałymi śpiewakami, jeszcze całkiem niedawno chwytano te ptaki i umieszczano w klatkach. Kiedyś był to też ptak łowny i podobno w niektórych cywilizowanych krajach nadal jest zjadany.
378.
379.
I dla porównania samica z brązowym upierzeniem i brunatnym dziobem.
380.
381.
382.
383.
384.
Pozdrawiam
U Ciebie to nawet zwykły wróbel piękny, że o innych ptaszkach nie wspomnę![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Osobiście cieszę się, że Kos stał się ptakiem pospolitym... jego "głos" zachwyca.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Skoro o wróbelku mowa, to może jeden, taki wyjątkowy. Regularnie odwiedza mnie kilkanaście wróbli, ale tylko jeden samiec ma tak intensywny szaroniebieski kolor.
385.
Ogladam ptaszki live.Dzieki.