Te trzy "ostatnie" ujęcia - znakomite.
Pozdrawiam.
Te trzy "ostatnie" ujęcia - znakomite.
Pozdrawiam.
Przepiękne zdjęcia szpaków - normalnie oczu oderwać nie mogę![]()
I ja sobie pooglądałem![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Przejrzałem wszystkie Twoje zdjęcia - ''kawał'' świetnej roboty.
Pozdrawiam i czekam na więcej.
ze szpaków najbardziej podobają mi się 262,263 i 264.
wszystkie maluchy na jednym kiju - super
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
obejrzałam z zapartym tchem
a co najważniejsze to dopiero tu zauważyłam na 261 i 263, że te pstre kropki to nie kropki tylko miniaturowe serduszka.... i jak tunie kochać takiej gadziny co z sercami na piórach fruwa?![]()
Ostatnio edytowane przez jarmana ; 6.12.15 o 15:35
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs
Szpacza seria odlotowa![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Szpaki i perkozy piękne.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Dziękuję za miłe słowo
Tak....to te same
Zawsze ściągam z karty
Dzisiaj kilka kadrów z zasiadki na siewkowce.
Tego dnia nie było dobrych warunków pogodowych, słońce zaraz po wschodzie świeciło bardzo mocno, na niebie nie było ani jednej chmury, do tego ptaki żerowały w nieodpowiednim miejscu.
Zdjęcia poukładałem chronologicznie, widać jak w przeciągu kilkudziesięciu minut, zaraz po wschodzie słońca zmienia się kolor światła.
Pierwszy pojawił się kszyk.
265.
W końcu przyleciał kulik wielki, to nasz największy siewkowiec, charakterystyczny wygięty dziób może mieć długość nawet 15 cm.
Samica jest większa od samca, ma też dłuższy dziób.
266.
267.
Ciało osiąga długość nawet 70 cm.
268.
Tego ptaka trudno pomylić z innym gatunkiem, nawet ze znacznej odległości.
269.
Właśnie w okresie przelotów, spotkamy go nad błotnistymi brzegami różnej wielkości zbiorników.
270.
Kulik jeszcze będzie w troszkę lepszym świetle.
Pozdrawiam
Piękne kulikowe zdjęcia, szczególnie 265.
Kulik na 268 skojarzył mi się z ibisem.![]()
Ostatnio edytowane przez ronin75 ; 8.12.15 o 22:38
Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.![]()