Tradycyjnie super, fajnie dzieła mistrza pooglądać.
Filmik też![]()
Tradycyjnie super, fajnie dzieła mistrza pooglądać.
Filmik też![]()
Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Piękna wrzutka Muminek.
Gratuluję i pozdrawiam.
Ostatnia wrzuta kapitalna
To ja tradycyjnie dziękuję Wszystkim za odwiedziny, ale z tym mistrzem to pojechałeś...
Jeszcze coś będzie, ale nie derkacz. W następnym roku będzie kolejne podejście na innej łące.
Niedawno czatowałem na zimorodka, nawet udało się zrobić kilka zdjęć.
Na miejscu byłem około 4.00 rano, teraz już wiem, że za wcześnie. Zimorodek zaczął polować o 6.00, wcześniej praktycznie się nie pokazywał, a dopiero po 7.00 słońce zaczęło operować odpowiednim światłem, które podkreślało przepiękne ubarwienie tego ptaka.
Następnym razem pokażę kilka zdjęć w tym gorszym świetle.
Pierwsze promienie słońca zaraz po wschodzie, przedarły się przez wierzby i padały dokładnie na gałązkę gdzie siedział model.
193.
Tutaj świeciło już bardziej równomiernie.
194.
Zimorodek to ptak ściśle związany z wodą, tutaj łowi drobne ryby, które są podstawą jego diety.
195.
196.
197.
198.
Nawet z niewielkiej odległości trudno go wypatrzyć na drzewie, jaskrawe ubarwienie to doskonałe maskowanie, wpatrując się w wodę za pokarmem nie wykonuje żadnych ruchów.
199.
Pozdrawiam
Co jedno, to lepsze.
A derkacz zamglony super.
Jacek
zimorodek na wyciągnięcie ręki
świetnie zaplanowane kadry. model bardzo fotogeniczny
jakoś go przywabiałeś (rybkami)? czy on tak sam sobie
jesteś miszczem i sie nie kuć![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Co prawda to prawda, zgadzam się z abirem, zdjęcia przednie. Można oglądać, oglądać, oglądać...i się nie nudzą.
Znów cudowna seria. Napatrzeć się nie mogę![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Tak, tak... model jest tak fotogeniczny, że właściwie wystarczy zrobić ostre zdjęcie i już jest superA teraz na poważnie, nie był wabiony niczym, dźwięk tylko go odstrasza. Można oczywiście nęcić ryby w okolicy gdzie żeruje, to z pewnością zwiększa prawdopodobieństwo, że usiądzie na wcześniej przygotowanym patyku.
Najważniejsze to obserwacja i znalezienie tego właściwego miejsca.
Nie jest jakoś specjalnie płochliwy, jeżeli zachowamy podstawowe zasady maskowania.
Najchętniej poluje w miejscach gdzie woda nie płynie zbyt szybko, a najlepiej jak nie płynie wcale, no i musi być czysta, zimorodek musi widzieć na co poluje.
Pozdrawiam