Podoba się ta mazurkowa wrzutka.
Gratulacje i pozdrowienia.
Podoba się ta mazurkowa wrzutka.
Gratulacje i pozdrowienia.
Dziękuję za komentarze
Ula wspominała o raniuszkach, że to właśnie ten gatunek mogła obserwować i przy tej okazji chciałem pokazać przykładowe zdjęcia, zrobione z "odrobiną szczęścia", może nie są to wysokich lotów dzieła, ale pojawienie się raniuszków sprawiło mi dużą frajdę.
Całkiem przypadkowo, na wiosennych przelotach ptaki pojawiły się w ogrodzie, dokładnie 5 sztuk. Szybko pobiegłem po aparat i udało się je sfotografować, siedziały na roślinach około 5 minut.
Raniuszek to jeden z "naszych" najmniejszych ptaków i chyba najsympatyczniejszych. Obie płcie wyglądają jednakowo.
70.
71.
72.
Pozdrawiam
Kiedyś u nas w parku obserwowałem. Czy może one jako jedne z niewielu naszych ptaków potrafią zawisnąć w jednym miejscu ? Bo właśnie taki wyczyn widziałem![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Cudnie Ci te ptaki wychodząTeż 71 mi najbardziej się podoba
![]()
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
Pierwszy raz takie widzę. A może po prostu uwagi nie zwróciłem![]()
The question is, who cares?
należą do moich ulubionych, na równi z gilami, szczygłami i grubodziobem
![]()
sprzedam - ZD40-150 f3,5:4,5 (stan sklepowy) - 550
sprzedam - Klapki zabezpieczające Karty CF do E330 - ostatnie 3 szt w Polsce
www.k2-stal.pl
Piękne raniuszki, czasem je widuję ale są strasznie ruchliwe, bez szans na zdjęcie.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Nadrobilem zaleglosci w ptakach..
Przepiekne foty.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Raniuszki i mi się podobają. Ten ptaszek świetnie się prezentuje też zimą. Pozdr.
XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400