piękna wrzuta ale 56 kładzie mnie na łopatkicud miód !!! pozdr
piękna wrzuta ale 56 kładzie mnie na łopatkicud miód !!! pozdr
Ja to zawsze mam problem z wyborem wartościowego zdjęcia, dlatego dziękuję za wskazówki.
Piękne ptaszki. 52 z niepozowanych. Pozowane wszystkie
Od kiedy moja koleżanka z pracy zawiesiła budki lęgowe w ogrodzie - nie ma czereśni. Wszystkie jej wyżarły![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
wrzuta super, ale 56 i 51 są mega zajefajne, brawo![]()
One i czerwoną porzeczkę potrafią wyżreć z ogroduU nas na działkach drzewka wiśniowe i czereśniowe pozakrywane są firankami
(pozujący szpak najbardziej mi przypadł do gustu)
Dziękuję
Dzisiaj najliczniejszy polski ptak - zięba, pospolita w parkach i lasach, ma bardzo donośny śpiew. Jest typowym ziarnojadem, żeruje głównie na ziemi i tutaj najłatwiej ją sfotografować.
57.
58.
Często jest tak zajęta jedzeniem, że nie zwraca uwagi na to, co dzieje się obok. Po przypadkowym przepłoszeniu jest ostatnim gatunkiem, który odlatuje.
59.
Kolejny gatunek, największa spośród sikor - bogatka. Chętnie odwiedza karmniki i lęgnie się w budkach.
60.
Jest to bardzo ruchliwy ptak, wcale nie taki łatwy do sfotografowania. Najlepiej wcześniej zaobserwować gdzie siada i skupić się na tym miejscu, prawie zawsze wraca w to samo miejsce.
61.
62.
Pozdrawiam
Świetne foty ptaszków.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Romek kiedyś pytał o bobersy i osie, może nie tym razem, ale jakieś czworonożne udało mi się upolować.
63.