Strona 241 z 269 PierwszyPierwszy ... 141191231239240241242243251 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.401 do 2.410 z 2682

Wątek: "Blachy, płatki i inne przypadki" czyli robtor love story

| OlyJedi Awatar luzaczek82
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Fajne fotki

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robtor Zobacz posta
    Znaki Apokalipsy pokazały się na nocnym niebie... koniec nadchodzi

Załącznik 161840
    Eeee tam, ja świadom przemijania, mnie już nic nie przestraszy.
    A tak z ciekawości ten stworek to z tych dobrych czy też złych ???
    Fajne.
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez henry1 Zobacz posta
    ...A tak z ciekawości ten stworek to z tych dobrych czy też złych ??? ...
    To zło w czystej postaci, zbliża się do Ziemi...
    Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
    Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mm plus Nikony

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    Już zaczęłam się bać
    "Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    ISS "Społem", a w zasadzie to nie społem ale cykołem (fotki)
    Przeleciał bardzo ładnie dzisiaj po godzinie 5 rano, przy okazji urodzaj na inne satelity był, w ciągu kilku minut razem z iss poleciały dwa jeszcze. Przy tej "trailce" z dłuższym czasem to nawet więcej...
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Startrails5m.jpg
Wyświetleń:	162
Rozmiar:	817,5 KB
ID:	162034

Nazwa:	Startrails4m.jpg
Wyświetleń:	151
Rozmiar:	866,8 KB
ID:	162033

Przy okazji Wenus i Jowisz

Nazwa:	_DSC4167m.jpg
Wyświetleń:	144
Rozmiar:	297,1 KB
ID:	162031

Nazwa:	Startrails3m.jpg
Wyświetleń:	159
Rozmiar:	347,5 KB
ID:	162032
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    zupełnie nie znam sie na satelitach ani za dobrze na gwiazdach, ale trochę znam się na fotach i Twoje mi się bardzo widza, zwłąszcza to ostatnie mnie ujęło
    "Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lisiajamka1
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    416
    Moja galeria
    Ostatnie podoba się najbardziej

| OlyJedi Awatar wtw
    Mieszka w
    Otwock
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria
    Fajne foty, mi się podoba najbardziej przedostatnia. Na startrailsach złapało się też kilka meteorów. Próbowałeś kiedyś ustrzelić Drogę Mleczną, zrobić np 30 ujęć tego samego obszaru nieba i złożyć to w jedno zdjęcie? Jest taki bardzo prosty darmowy program co się zwie Deep Sky Stacker. Składa się w nim właśnie takie foty, z których później można sporo wyciągnąć. Oczywiście potrzebne do tego są RAWy.
    "Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby"
    Stanisław Jerzy Lec

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wtw Zobacz posta
    Fajne foty, mi się podoba najbardziej przedostatnia. Na startrailsach złapało się też kilka meteorów. Próbowałeś kiedyś ustrzelić Drogę Mleczną, zrobić np 30 ujęć tego samego obszaru nieba i złożyć to w jedno zdjęcie? Jest taki bardzo prosty darmowy program co się zwie Deep Sky Stacker. Składa się w nim właśnie takie foty, z których później można sporo wyciągnąć. Oczywiście potrzebne do tego są RAWy.
    Z meteorami to nie ma tak lekko, ciężko je ustrzelić. Na tej fotce są tylko zwykłe satelity, iss, samolot i jeden sat irydium .
    DSS nawet mam, próbowałem się tym bawić, bez jakichś ciekawych rezultatów (nawet bym powiedział że mi nic kompletnie interesującego z tego nie wyszło ), może mnie nabierze kiedyś się temu bliżej przyjrzeć

| OlyJedi Awatar wtw
    Mieszka w
    Otwock
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robtor Zobacz posta
    Z meteorami to nie ma tak lekko, ciężko je ustrzelić. Na tej fotce są tylko zwykłe satelity, iss, samolot i jeden sat irydium .
    DSS nawet mam, próbowałem się tym bawić, bez jakichś ciekawych rezultatów (nawet bym powiedział że mi nic kompletnie interesującego z tego nie wyszło ), może mnie nabierze kiedyś się temu bliżej przyjrzeć
    Zmyliły mnie te nieregularne kształty tych przelotów. Zdaję sobie sprawę, że z meteorami to ciężka sprawa, ale z drugiej strony swego czasu miałem fart zobaczyć pięknego bolida, po prostu wyszedłem na balkon i bach, przeżycie niesamowite.
    A co do DSS to trzeba nazbierać dużo materiału, generalnie im więcej tym lepiej, później darki, biasy, flaty i składamy wszystko do "kupy" no i na samym końcu to już pozostaje obróbka w jakiejś fotoszopie by wyciągnąć odpowiedni sygnał.
    Dla przykładu, tak wygląda pojedyncza klatka RAW (tu jest JPGE) ISO 800 30 sek:

Jeśli zrobimy ich np. 50 złożymy w DSS wraz z darkami itp. to mozemy potem w PS wyciągnąć takie coś - tak na marginesie to ja nie jestem mistrzem obróbki i zapewne większość z Was zrobi to lepiej
    Sorry, że pakuję fotki do Twojego wątku, ale to tak w celach edukacyjnych
    "Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby"
    Stanisław Jerzy Lec