Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Manipulacja Krzywymi

michal22
    Gość

Manipulacja Krzywymi

Witam wszystkich,chciałbym sie dowiedziec jak uzyskac takie kolry jak na fotkach z linkow.
    Wiem ze chodzi o manipulacje krzywymi tylko niestety nie wiem jak dokładnie (czy w PS na kolorowych czy w Camera Raw)
    I ten brazowy filtr.....

http://imageshack.us/a/img11/7335/5nwi.jpg

http://images64.fotosik.pl/705/a5d0be88869ba2e8.jpg

http://static.maxmodels.pl/photos/4/...4ebe87f09e.jpg

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Odp: Manipulacja Krzywymi

No to w sumie już wiesz wszystko. Teraz tylko poeksperymentować.
    Zakładam, że wiesz jak działają "krzywe"?
    Można i PS i w ACR. Choć lepiej w PS, a w ACR fotę sobie wywołać by była zgodnie z rzeczywistością i w PS niedestrukcyjnie sobie kombinować na warstwie z krzywymi (dla R, G i B osobno)
    Można też w PS użyć warstwy z "kolorem selektywnym" zamiast krzywych. Ja tak np. wolę bo szybciej osiągam to co chcę. Kolor selektywny ma np. szybsze i łatwiejsze ustawienia kolorowania dla cieni, półcieni i świateł.
    Dodatkowo czasem taką warstwę z korektą trzeba jeszcze potraktować opcja "Styl warstwy" i tam popróbować z "Mieszaj gdy".

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar Bzyku
    Mieszka w
    Stary Sącz/małopolska
    Siła reputacji
    56
    Moja galeria

Za Thomasso - wywołaj rawa w ACR i działaj na jpgach krzywymi osobno dla każdego kanału.
    ja też wychodzę na pole

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Wrzuć filtr z instagrama, albo google+…

Uważąj na ten efekt, bo strasznie modny on jest ostatnio.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

michal22
    Gość

Wiec tak, w miare wiem jak robic ten kolor czarny matowym, ale nie wychodzi mi za bardzo z tym zafarbem brazowym. Uzywalem trybu mieszania lighten i normal.
    Jesli chodzi o selective color, to akurat ogladalem tutorial Jakuba Kazimierczaka z gossip studio i troche rozumiem o co chodzi , tylko ze to raczej do zafarbu magenta albo niebieskiego

Uprawnienia umieszczania postów