robtor - na pierwszym - wały trzymają?
Nie wesoło w tych rejonach zalewanych.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Widzę że byli pewni że się woda więcej nie podniesie (w Fiacie), 4 lata temu ewakuowali wszystkie samochody.
---------- Post dodany o 21:23 ---------- Poprzedni post był o 21:17 ----------
Biała w Tarnowie w trochę innym miejscu niż u Karola
I jeszcze kilka fotek z Ostrowa:
Wczorajsze pokazywałem w wątku zlotowym.
Kilka z dzisiaj.
Do Karola - Biała jak zwykle zaszalała. Brunary, Banica, Izby - totalna klęska. Dziś nie dało się dojechać.
Poniżej Ropa i skrzyżowanie Ropy i Sękówki.
Zwróćcie uwagę jak z jednej rzeki woda jest gładka, a druga wzburzona. Ta wzburzona (Ropa) jest ok metr wyższa niż Sękówka. Nigdy czegoś takiego nie widziałem.
![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
W Tarnowie Biała nie była taka wysoka jak 4 latka temu, przynajmniej narazie.
Ten sam element (przęsło starego mostu) wystający z wody w tym roku i 4 lata temu.
Na "oko" koło metra różnicy.
Przed chwilą dostałem telefon. Gminy Bobowa i Wilczyska zostały zmasakrowane.
Ta fala idzie teraz do Was
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Fala falą, od dłuższej chwili u mnie jest kolejna bardzo duża ulewa.... Ja tak mieszkam, że woda niewiele złego może zrobić, ale ludzi mieszających całkiem niedaleko szkoda. W 2010 pomagałem usunąć skutki powodzi jednej z rodzin. Woda zniszczyła wszystko co było w domu, a tej rodzinie i bez tego było wystarczająco ciężko, kilkoro dzieci, osoba niepełnosprawna... Mam gdzieś zdjęcia, ale chyba nie chcę ich pokazywać.