Jak pisze C-41 to jest do labu.
Przecież C-41 można też wołać samemu. Tak samo jak niektóre laby wołają tradycyjne b/w, tzw. zimny proces.
W dzisiejszych czasach chyba C-41 łatwiej wywołać w domu, niż zimny proces. Chemia gotowa dostępna praktycznie wszędzie, tylko podgrzać i telepać koreksem![]()
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Bez różnicy, jak dla mnie.
Dla kliszy nie![]()
![]()
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Jeszcze tego brakowało żeby kupować gotową chemię do wywolywania. D-23 i tyle. Mieszanie zajmuje 5 min i mam elegancki wywolywacz z dwóch składników. Jak chcę komplikować sprawy to biorę cyfrę![]()
Już nie bądź taki upraszczacz. Te dwa składniki też robisz sam, czy kupujesz gotowe ?![]()
A mam was gdzieś z tym malkontenctwem
Fotkę se wrzucę z fuji 100, co sobie nawet sam nie wywołałem bo nie mam jak, gdzie i nie wiem czy by mi się chciało, ale zrobiona, zeskanowana i mnie cieszy, że mogę się nią z wami podzielić
Nawet z lenistwa jej nie zmniejszałem
ps. marudzenia w śród analogowców nie ścierpię brrrr, będę gryz![]()