Wygładza wszystkoa może źle go użyłeś ?
Wygładza wszystkoa może źle go użyłeś ?
Abedin
A nie lepiej sobie dokupić filtr do takich rzeczy...?
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.
czy rozważałeś zakup jakiegoś programu do obróbki zdjęć bo taka inwestycja poprzedzona ćwiczeniami w wersji trial pozwoli wybrać to co najbardziej pasuje a i efekty będą dużo lepsze od uzyskanych z ściagnietych oderwanych od programu narzędzi. Przy zamieszczonym przez Ciebie zdjęciu posiedziałem dosłownie niecałe pięć minut i bez zbytniej dokładności dokonałem poprawek w PSP XI i uzyskałem przyjemniejszy dla oka efekt a przynajmniej tak mi się wydaje. Fotki nie zamieszczam bo nie jestem gospodarzem tego wątku chyba, że postanowisz inaczej. Pozdrawiam.
Bardzo chętnie zobaczę Twoją pracę, nie mam nic przeciwko temu. Wątek założyłem bo ten programik znalazłem na płycie dołączonej do Fotografii i aparatów cyfrowych. Bardzo go zachwalali, a jak się przekonałem, to totalna kicha. Ot tak dla ciekawości wrzuciłem ten wątek. Pozdrawiam.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
nie wiem czemy nie moge załączyć pliku ale nie ustaję w działaniu
Albo przynajmniej darmowego gimpa zagoń do roboty.Zamieszczone przez Wiejo
Na górze tego dziłu znajdziesz świetny zestaw tutoriali zbyma72age
Wiejo, świetna robota. Z natury jestem leniwy, a i czasu mało, ale myślę, że w zimowe wieczory nad Gimpem posiedzę.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
W GIMPie retusz mozna zrobic w bardzo latwy sposob. Kopnij sie do mojego watku, tam na przedostatniej stronie powiesilem trzy zdjecia retuszowane w tym programie.
A jesli bedziesz ciekaw reszty, znaczy - szczegolow, chetnie odpowiem. Przede wszystkim jednak sciagnij sobie dwie wersje tego programu, 2.2 i ostatnia 2.4 RC 3.
Potem daj sobie przez kilka dni troche czasu na zapoznanie sie z nim. Pisze o kilku dniach, poniewaz dla przyzwyczajonych do PSa z poczatku jest on troche "dziki". Jesli jednak dasz sobie i jemu szanse, szybko sie zorientujesz w sytuacji i mysle, ze bardzo szybko docenisz ten program. Praca w nim, wbrew obiegowej opinii, jest bardzo wygodna a efekty mozna uzyskac conajmniej niezle.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Dzięki Eddie, zakupiłem już kiedyś książkę do nauki Gimpa, ale muszę jeszcze czas znaleźć i potrenować trochę. Twoje zdjęcia od zawsze podziwiam i widzę, że nie przesadzasz z "uplastycznieniem" i chwała Ci za to. Ale to jeszcze kwestia gładkolicej modelki![]()
Ano widzisz, problem w tym, ze z tym gladkim licem na zdjeciach, o ktorych pisalem poprzednio tak... gladko nie jest. Dziewczyna ma powazny problem z cera, wiec musialem sie mocno napracowac.Zamieszczone przez Piotr Grześ
Dzieki za dobre slowo![]()
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia