Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Plastik

| OlyJedi Awatar Abedin
    Mieszka w
    Słupsk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Wygładza wszystko a może źle go użyłeś ?
    Abedin

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar paakayttaja
    Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    A nie lepiej sobie dokupić filtr do takich rzeczy...?
    Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    czy rozważałeś zakup jakiegoś programu do obróbki zdjęć bo taka inwestycja poprzedzona ćwiczeniami w wersji trial pozwoli wybrać to co najbardziej pasuje a i efekty będą dużo lepsze od uzyskanych z ściagnietych oderwanych od programu narzędzi. Przy zamieszczonym przez Ciebie zdjęciu posiedziałem dosłownie niecałe pięć minut i bez zbytniej dokładności dokonałem poprawek w PSP XI i uzyskałem przyjemniejszy dla oka efekt a przynajmniej tak mi się wydaje. Fotki nie zamieszczam bo nie jestem gospodarzem tego wątku chyba, że postanowisz inaczej. Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Bardzo chętnie zobaczę Twoją pracę, nie mam nic przeciwko temu. Wątek założyłem bo ten programik znalazłem na płycie dołączonej do Fotografii i aparatów cyfrowych. Bardzo go zachwalali, a jak się przekonałem, to totalna kicha. Ot tak dla ciekawości wrzuciłem ten wątek. Pozdrawiam.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    nie wiem czemy nie moge załączyć pliku ale nie ustaję w działaniu
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ccv_152.jpg
Wyświetleń:	86
Rozmiar:	174,8 KB
ID:	2376  

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar majkelx
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wiejo
    czy rozważałeś zakup jakiegoś programu do obróbki zdjęć bo taka inwestycja poprzedzona ćwiczeniami w wersji trial pozwoli wybrać to co najbardziej pasuje a i efekty będą dużo lepsze od uzyskanych z ściagnietych oderwanych od programu narzędzi...
    Albo przynajmniej darmowego gimpa zagoń do roboty.
    Na górze tego dziłu znajdziesz świetny zestaw tutoriali zbyma72age

Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Wiejo, świetna robota. Z natury jestem leniwy, a i czasu mało, ale myślę, że w zimowe wieczory nad Gimpem posiedzę.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    W GIMPie retusz mozna zrobic w bardzo latwy sposob. Kopnij sie do mojego watku, tam na przedostatniej stronie powiesilem trzy zdjecia retuszowane w tym programie.
    A jesli bedziesz ciekaw reszty, znaczy - szczegolow, chetnie odpowiem. Przede wszystkim jednak sciagnij sobie dwie wersje tego programu, 2.2 i ostatnia 2.4 RC 3.
    Potem daj sobie przez kilka dni troche czasu na zapoznanie sie z nim. Pisze o kilku dniach, poniewaz dla przyzwyczajonych do PSa z poczatku jest on troche "dziki". Jesli jednak dasz sobie i jemu szanse, szybko sie zorientujesz w sytuacji i mysle, ze bardzo szybko docenisz ten program. Praca w nim, wbrew obiegowej opinii, jest bardzo wygodna a efekty mozna uzyskac conajmniej niezle.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Dzięki Eddie, zakupiłem już kiedyś książkę do nauki Gimpa, ale muszę jeszcze czas znaleźć i potrenować trochę. Twoje zdjęcia od zawsze podziwiam i widzę, że nie przesadzasz z "uplastycznieniem" i chwała Ci za to. Ale to jeszcze kwestia gładkolicej modelki

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr Grześ
    Dzięki Eddie, zakupiłem już kiedyś książkę do nauki Gimpa, ale muszę jeszcze czas znaleźć i potrenować trochę. Twoje zdjęcia od zawsze podziwiam i widzę, że nie przesadzasz z "uplastycznieniem" i chwała Ci za to. Ale to jeszcze kwestia gładkolicej modelki
    Ano widzisz, problem w tym, ze z tym gladkim licem na zdjeciach, o ktorych pisalem poprzednio tak... gladko nie jest. Dziewczyna ma powazny problem z cera, wiec musialem sie mocno napracowac.
    Dzieki za dobre slowo
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia