lessie--niestety zrobi się 5,6-6,3
lessie--niestety zrobi się 5,6-6,3
DrugieZamieszczone przez lessie
![]()
dzięki....szkoda![]()
czyli to pierwsze zrobi się jak podepnę szkło za EC-14 tak?
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Dokładnie to byłoby chyba bliżej 4-5 ale tak, to będzie to.
![]()
Z tego wynika, że przy zakupie SIGMY 135-400 otrzymuje się lepsze rezultaty - chyba w takiej samej cenie. Poczekajmy jednak na jakieś testy tego konwertera z np ED 50-200.
Pozdrówka.
dobrze kombinujesz witiaale to nie ta sama cena - sam 50-200 to jakiś tysiaczek droższy od Sigmy, z konwerterem to już Cię sta na drugą Sigmę
jakość obrazu z 50-200 jest ekstra, szybkosć działania również. Pozostaje pytanie dotyczące tandemu tego słoika i konwertera. Jeśli obraz i działanie się nie pogorszy to można tę działkę przysłony odżałować mając jeszcze IS w body... ( wiem że teoretycznie i naukowo obraz się pogorszy po zapięciu konwertera ale czy to będzie widać tzw gołym okiem czy dopiero na bilboardzie ).
Jeśli nie to 135-400 jest rzeczywiście dobrą i kto wie czy nie jedyną alternatywą takiej ogniskowej....Ciekawe jaką dziurę na 400mm ma Sigma 50-500? Bo to też staje się rozwiązaniem....
Pozostaje Ziutek 70-300 ale czy to nie będzie mało? Do konwertera to on się nie nada bo ciemnica zapanowałaby straszna...
Sebastian
Tobie to chyba 135-400 pasowaloby najlepiej.
50-500 troche za duza i ciężka a 70-300 będzie trochę z krotkie.
Ale ja się nie znam...
Rozważałem sytuację osób, które już nabyły ED 50-200 i będą przymierzać się do EC-20.
Cena konwertera będzie oscylowała wokół ceny SIGMY. Trzeba zobaczyć testy i basta.
Poozdrówka
Zgadzam się całkowicie i to napisałem - właśnie to jest oczywista oczywistośćZamieszczone przez irek50
Nie zapominajmy jednak jeszcze o trzeciej zmiennej wpływającej na EV czyli o ISO.
mi by pasowało Zuiko takie jak 50-200 ale niech ma 100-400 z tym samym światłemZamieszczone przez Woytec60
żartuję, 300mm powinno być ok ale wolałbym to w wersji z półki średniej a nie najniższej
Sebastian