Toż to temat godła krakowskich kamienic. Niektóre znajdziesz sfocone w moim wątku i wątku krakowskim.
Przy okazji: gdzie 7 się znajduje?
Toż to temat godła krakowskich kamienic. Niektóre znajdziesz sfocone w moim wątku i wątku krakowskim.
Przy okazji: gdzie 7 się znajduje?
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
To jest piękny Temat przez duże T - tylko ile jeszcze trzeba się nachodzić. Chociaż, na ile mi się wydaje, można by się zamknąć w obrębie od Al.Kijowskiej + Piastowska do Rynku (czyli Krowodrza + Zwierzyniec) + Kazimierz (Starowiślna). Na Podgórzu nie zauważyłem ale rzadko bywam.
7. jest z ul.Karmelickiej obok sklepu kefirek.
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Szkoda, ale o ile pamiętam ( a od czasu do czasu zdarza mi się to) to w kadr wchodziło mi drzewo i wolałem je odciąć.
Pomysł takiego wątku jest OK, tylko od razu trzeba by założyć dość swobodną interpretację godła, bo tych modernistycznych kamienic w Krakowie to jest skończona ilość.
No - chyba, że nie ograniczamy sie tylko do Krakowa ale na wszystkie miasta i domy z charakterystycznym elementem. Jestem za.
Z ul.Krupniczej
![]()
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
Bardzo ciekawe te znaleziska![]()
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Fuji X-T3 + XZ-2