Strona 19 z 109 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 1089

Wątek: Sample z E3 - są jakieś?

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Normalnie, nawet jak E3 będzie miał DR na poziomie D300 to już posprzątane. Wydaliście wyrok na podstawie plotek

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar paakayttaja
    Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    ...nawet po macaniu testowego E-3 nie wiem, czy tak będzie faktycznie (ci, co mają możliwość pobawienia się tą puszką dłużej, mogą powiedzieć więcej). Ja sobie jeszcze poczekam.
    Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    Normalnie, nawet jak E3 będzie miał DR na poziomie D300 to już posprzątane. Wydaliście wyrok na podstawie plotek

Pozdrawiam
    Nieprawda Radku. To tylko obawy ludzi, którzy czekają na godnego następcę E-1 od kilku lat. Olympus nie rozpieszczał i ludzie chcą teraz poczuć, że warto było czekać. Każdy chce móc napisać "a mówiłem, że będzie dobrze". Piszę to jako sympatyk Olympusa. To tylko sprzęt, ale jednak człowiek przyzwyczaja się do marki. To przyzwyczajenie jest dla każdej firmy bezcenne, a userowi daje poczucie uczestniczenia w czymś.

Ja wciąż czekam na wieści. Sprzęt sprzedałem, ale czekam. Kasa czeka, a jakość obrazu zdecyduje. To nadal może być Olympus Taki zestawik E-3 z 12-60 SWD i 50-200 SWD

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602
    Kto kupi aprat firmy o znacznie gorszej pozycji na rynku, z znacznie mniejszym wsparciem niezależnych producentów, z mniejszą ilością dostępnych akcesoriów (obiektywów, lamp, gripów, itp.),
    Ja kupie, bo E-1 jest praktycznie jak przedłużenie reki (E-3 na pewno stoi na tym samym poziomie)...a szkła mam wszystkie jakie potrzebuje do swojego hobby...

który robi gorszej jakości zdjęcia
    Wtedy z żalem odetnę sobie ta protezę...

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Czyli tak, porównując E3 do konkurencji cenowej (40D tańszy, 300D nieco tylko droższy):

Cons
    - E3 ma przypuszczalnie (słychać głosy, ale czekamy na potwierdzenie) gorszy DR
    - E3 jest o jakieś 2EV (no, może o 1EV ale szanse coraz mniejsze) gorszy w temacie szumów
    - E3 ma być może nie taki duży wizjer jak obiecywano, choć to subiektywne wrażeniej jednej osoby która go macała
    - E3 nie ma atrakcyjnej ceny
    - E3 kłapie lustrem w LiveView a D300 nie musi, 40D tu odstaje z AF
    - z E3 nie da się przejść ze szkiełkami czy lampami na mityczny FF, a z nowymi C i N częściowo (kupując świadomie szkiełka) da się przejść, a Nikon w ogóle jest do tego przystosowany
    - do C i N jest więcej akcesoriów, ect. i niezależnych producentów wspierających system
    - kupując C czy N (a powoli już także Sonoltę) użytkownik nie zastanawia się, czy za 5 lat będzie miał system na poziomie konkurencji, czy może będzie bardzo odstawał i czy wydał "przyszłościowo" kasę na szkiełka czy nie

Pro
    - E3 ma stablizację w body jak A700, a do Canonów i Nikonów trzeba kupić stosowny obiektyw (choć wielu twierdzi że są L-ki są tańsze od Zuiko Pro)
    - E3 ma odchylany LCD którego nie ma konkurencja (choć pewnie zrobi taki w następnym modelu, w ciągu 2 lat znając Canona)
    - E3 ma niezły AF, choć nie potwierdzono że lepszy od C i N

Wydaje się że do tej pory 4/3 miało opinię "szumiącego systemu" w porównaniu do konkurencji, a teraz może dorobić się opinii "szumiącego i o kiepskim DR" w porónaniu do konkurencji.

Pytanie
    Jaka powinna być w takim razie cena E3?
    Czy powinna być taka sama jak D300 lub niewiele mniejsza?
    Czy powinna być taka sama jak 40D?
    Czy powinna być może wyższa?
    Czy powinna być niższa i o ile % by dla potencjalnego użytkownika argument ceny miał znaczenie?

| OlyJedi Awatar wido
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Pro
    - E3 ma stablizację w body jak A700, a do Canonów i Nikonów trzeba kupić stosowny obiektyw (choć wielu twierdzi że są L-ki są tańsze od Zuiko Pro)
    - E3 ma odchylany LCD którego nie ma konkurencja (choć pewnie zrobi taki w następnym modelu, w ciągu 2 lat znając Canona)
    - E3 ma niezły AF, choć nie potwierdzono że lepszy od C i N
    Stabilizacja w body jest dobra jak się chce kupić jakiś konkretny obiektyw, którego nie ma akurat w wersji ze stabilizacją. Natomiast ludzie korzystający ze stabilizacji w szkłach kupują je pod swoje potrzeby i mogą myśleć tak: kupię sobie ten i ten obiektyw ze stabilizacją, bo akurat w nich jest mi to potrzebne, a reszty obiektywów i tak nie kupię, więc stabilizacja w body jest mi niepotrzebna, a do tego nie stabilizuje obrazu w wizjerze, co bardzo ułatwia kadrowanie. Odchylany lcd i tak nie pomoże w zdjęciach dynamicznych, a AF działał będzie podobnie w praktyce, do tego są tylko 3 szkła z SWD.
    Jarek

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    niektórym rzuca się na bańkę i to coraz mocniej... matryca, matryca i jeszcze raz matryca oraz procek który obrabia sygnał w jakiś tam sposób - to jest istotne. reszta będzie OKI, bo to OLEK a nie jakieś dziadostwo.

o cenę też się nie martwcie, OLKA nie stać na utopienie kolejnego modelu. piszecie bzdety o niebotycznych cenach, jakbyście nie widzieli co się stało z cenami 3-miesięcznych E-410 i E-510. wystarczy wyluzować i poczekać do wiosny.

| OlyJedi Awatar Dag
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Czyli tak, porównując E3 do konkurencji cenowej (40D tańszy, 300D nieco tylko droższy):

- z E3 nie da się przejść ze szkiełkami czy lampami na mityczny FF, a z nowymi C i N częściowo (kupując świadomie szkiełka) da się przejść, a Nikon w ogóle jest do tego przystosowany
    nie ogarniasz o co chodzi w tym systemie... tu od zawsze jest FF

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    ależ się nakręciliście. Mam nadzieję, że w momencie kiedy dostaniecie w łapki ORFy nie będę czytał w gazetach o samobójstwach użytkowników Esytemu

| OlyJedi Awatar wido
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Tu jest fota z D300 przy ISO 1600 w pełnym rozmiarze: http://www.pbase.com/ibbo/image/87816612.
    Jak dla mnie, szumy na poziomie E-3 i gorzej od 40D, więc nie jest aż tak źle z Olkiem.
    Jarek