Strona 9 z 109 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 1089

Wątek: Sample z E3 - są jakieś?

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Karol K.
    Trochą sie powyrywało ale włosów mam na szczęście dużo Liczyłem na lepsze ISO200 i 400, dobrze że stabilizacja jest bardzo skuteczna
    12-60 też jakąś aberracje ma... chociaż przy takich różnicach ogniskowych to jest nienajgorzej IMO E-510 powinien wyglądać jak E-3, a sam E-3 powinien być jeszcze nieco lepszy Ogólnie jednak jestem zadowolony
    ? Przepraszam, a te wnioski to zostały wyciągnięte na podstawie czego? Chyba mnie coś ominęło Czy to po prostu oznacza, że masz u siebie E-3 z 12-60? Jeśli tak, to nie kryj się tylko napisz, co sądzisz. Nie ma na razie źródeł, na podstawie których można by jakieś wnioski wyciągać, ale możesz stać się pierwszym takim...

Apeluję po raz kolejny o rozsądek.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    A te niby oficjalne sample z linku maryo?

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś
    Po pierwsze, sa to niby "oficjalne" sample i jest ich garstka (jeśli ktoś chce wyciągać wnioski z tak skąpego materiału to proszę, ale moim zdaniem jest to bez sensu), a po drugie zacytowana przeze mnie wypowiedź została napisana przed wstawieniem linku przez maryo. Kilka z tych fotek już gdzieś było, ale przecież to śmiesznie mało i nie są to zdjęcia zwykłych użytkowników E-3.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś
    Po pierwsze, sa to niby "oficjalne" sample i jest ich garstka (jeśli ktoś chce wyciągać wnioski z tak skąpego materiału to proszę, ale moim zdaniem jest to bez sensu), a po drugie zacytowana przeze mnie wypowiedź została napisana przed wstawieniem linku przez maryo. Kilka z tych fotek już gdzieś było, ale przecież to śmiesznie mało i nie są to zdjęcia zwykłych użytkowników E-3.
    Już pisałem, że najlepiej poczekać na RAw-y z fotosite.pl i wtedy będzie pewność co do pochodzenia. Teraz nie ma co psioczyć tylko się cieszyć z nowej puchy.

| OlyJedi Awatar Karol K.
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Trochą sie powyrywało ale włosów mam na szczęście dużo Liczyłem na lepsze ISO200 i 400, dobrze że stabilizacja jest bardzo skuteczna
    12-60 też jakąś aberracje ma... chociaż przy takich różnicach ogniskowych to jest nienajgorzej IMO E-510 powinien wyglądać jak E-3, a sam E-3 powinien być jeszcze nieco lepszy Ogólnie jednak jestem zadowolony
    ? Przepraszam, a te wnioski to zostały wyciągnięte na podstawie czego? Chyba mnie coś ominęło Czy to po prostu oznacza, że masz u siebie E-3 z 12-60? Jeśli tak, to nie kryj się tylko napisz, co sądzisz. Nie ma na razie źródeł, na podstawie których można by jakieś wnioski wyciągać, ale możesz stać się pierwszym takim...

Apeluję po raz kolejny o rozsądek.
    Sporo już sie fotek pokazało(np.http://marcof.smugmug.com/gallery/3669826#209730900) i po obejrzeniu ich można bardzo dużo powiedzieć...

Czy ja mówię, że jest źle? Jestem bardzo zadowolony z nowej premiery chociaż spodziewałem sie niższej ceny

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Sporo już sie fotek pokazało(np.http://marcof.smugmug.com/gallery/3669826#209730900) i po obejrzeniu ich można bardzo dużo powiedzieć...

Czy ja mówię, że jest źle? Jestem bardzo zadowolony z nowej premiery chociaż spodziewałem sie niższej ceny
    Z Raw'a dowiemy się wszystkiego. Póki co ISO400 z tych sampli nie zachwyca. Wyraźne parchy po odszumianiu...
    EDIT: Są dwa ISO400. Na tym z motocyklem szum mi się podoba, ale to z panią-pilotem wygląda nieco gorzej... jakby kiepsko odszumione...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    tak dla pokrzepienia serc porownanie zdjeć 400d i e-510

http://www.four-thirds.cn/forum/thread-53524-1-1.html
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    albo ja jestem jakiś ślepy, albo więcej szczegółów (nawet w cieniach) jest z olka. Bardzo to widać na pierwszej parce z tymi japońskimi robaczkami, nad tym świecącym daszkiem widać cos jeszcze u olka, za to u canona czarna dziura.

Za to na innym (reklama cartiera) sytuacja odwrotna. Co prawda i tu i tu widać flagi na maszcie, ale u canona wyraźnie więcej widać.

Za to jakośc zdjęć i ostrość przemawiają za olkiem. Ta 50/2 jest rewelacyjna.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Niestety, E-3 będzie w PL w okolicach 30 października dopiero.
    Jak go dostanę w łapki, to napiszę co myślę o nim (jak bym nie mógł opublikować zdjęć).
    O ile mi wiadomo, nasz kolega oglądał tydzień temu aparat z firmware 0.8, więc nie istnieje jeszcze wersja ostateczna.
    I to by było na tyle. Za kilka(naście?) dni jest w Turcji prezentacja aparatu dla europejskich dziennikarzy i zapewne nawet gdyby Oly chciał i tak nie upilnuje ich wszystkich.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    wygląda więc na to że Olek jeszcze nie wyrobił się z E3
    podał datę 17 października ale się pośliznął z dokończeniem E3
    jednak coś już musiał pokazać, więcej niż wydmuszkę
    pokazał więc co ma, a Japońce nadal zasuwają po nocach nad poprawkami
    Finanly produkt będzie pewnie w listopadzie, a potem jeszcze kilka upgradów firmware.
    Pierwsi użytkownicy dostaną nieskończony produkt, coś jak pierwsi użytkownicy ostatniego Smarka.
    Naprawdę o E3 będzie pewnie można coś powiedzieć w okolicach grudniowych świąt.