Strona 91 z 109 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 910 z 1089

Wątek: Sample z E3 - są jakieś?

| OlyJedi Awatar Dag
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    miesiac po premierze, niektorzy juz nawet macali i sa pod wrazeniem (ja jestem), a pitolenie dalej odchodzi... niesamowite

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dag
    miesiac po premierze, niektorzy juz nawet macali i sa pod wrazeniem (ja jestem), a pitolenie dalej odchodzi... niesamowite
    No zobacz, niektórzy macali i są zachwyceni opakowaniem ale nie zawartością. A inni bagatelizują, i jedno i drugie. Niesamowite jak może być różne podejście do wiary.

przykłady cd...
    http://forums.dpreview.com/forums/re...5634407&page=1

pafcio - prawdaż, prawdaż
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

| OlyJedi Awatar Dag
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    blady ja to widze tak: czekam na aparat bo jest mi z jakiegos powodu potrzebny lepszy, jest premiera, pojawiaja sie sample, ide pomacac, jeszcze tylko wtyczka od adobe (albo inne uaktualnienie programu ktorego uzywam i znam) i juz wiem wszystko
    potem kupuje to cudo i ciesze sie ze mam kieszen lzejsza albo stwierdzam ze to smiec, uciekam do konkurencji i tez ciesze sie z lekkosci kieszeni

tutaj odchodza uniesienia od stanow euforycznych do niemal zbiorowego samobojstwa, przy tym jeszcze wypominanki kto ma ile kasy i ile ludzi kupi sprzet

chcialo by sie poczytac merytoryczna dyskusje a tu ciezko, bo ktos gdzies zobaczyl szum na iso1600 po czym wstawia obrazek 800x600

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dag
    blady ja to widze tak: czekam na aparat bo jest mi z jakiegos powodu potrzebny lepszy, jest premiera, pojawiaja sie sample, ide pomacac, jeszcze tylko wtyczka od adobe (albo inne uaktualnienie programu ktorego uzywam i znam) i juz wiem wszystko
    potem kupuje to cudo i ciesze sie ze mam kieszen lzejsza albo stwierdzam ze to smiec, uciekam do konkurencji i tez ciesze sie z lekkosci kieszeni
    Teraz ja napiszę, że przyznaję racje.
    Zawsze można "badziew" sprzedać, wiadomo że ze stratą. Ale lepiej pozbyć się ciężaru zanim się w kompleksy wpadnie
    Mam zamówiony 50-200SWD i następny w kolejce będzie E-3, czy będzie kosztował 5tyś. czy 6tyś.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    to ISO 3200 mnie rozłożyło na kolana....chciałbym żeby w moim E-1 takwyglądało 400 , no dobra - 800

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    i jeszcze jedno, pamiętajcie że liczy sie szkło (przede wszystkim)
    Liczy się najsłabsze ogniwo. Pod warunkiem w ogóle, że liczy sie technika.
    Tak poczytałem kilka ostatnich postów - skończyły się argumenty techniczne - zaczęły się ''nie stać ich, to narzekają''. Ech... szkoda komentować.
    Tak ciężko tylko w Polce (pewnie na świecie) znaleźć grupę ludzi, która bez emocji podchodzi do rzeczy martwych...
    Dokładnie....
    Ja powiem jeszcze jedno, jestem hobbysta (i nic więcej jak na razie), pewnie nie raz będę narzekać na E-3 w kontekście tego co oferuje konkurencja, ale nie jest powiedziane ze go nie kupie (w moim przypadku również pieniądze decydują o zakupie...a najtańszy zestaw FF wide angle 14mm no to trochę drogo by wyszedł jak na hobby)
    Prawdopodobnie z lenistwa zostanę z 4/3 bo mam już wszystkie lupki jakie chciałem, wszystko mieści sie do jednej średniej wielkości torby.

Jak kiedyś będę zarabiać na foto to Olymp zostanie tylko jako travel-kit.

Jedno tylko mam Olympusowi za złe: wypuścił puszkę za 6 kafli i na tym kończy sie ścieżka kariery...na ten moment w tym systemie.

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez lessie
    to ISO 3200 mnie rozłożyło na kolana....chciałbym żeby w moim E-1 takwyglądało 400 , no dobra - 800
    Wiesz przy zmniejszeniu fotki do tych rozmiarów... Ja jednak mam mocniejsze nogi bo trudniej osuwam się na kolana

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    ISO1600 i ISO3200 wyglądają nieźle. Mam tylko jedno "ale" do tych trybów. Nie wiem czy zauwazyliście, ale kiedy na fotkach występuje skóra, rude włosy, czy inne elementy w podobnych kolorach, aparat ma tendencję do robienia pomarańczowawych plam. Pewnie da się to przeskoczyć. Może to tez wina zapisu bezpośrednio w JPG, może w RAW tego nie ma. 'W związku z tym prośba do YxasorR, jakbyś mógł zrobić portret osoby w naturalnym oświetleniu w ISO1600 i ISO3200 w RAW i gdzieś wystawił, żeby można było sobie to ściągnąć, byłbym bardzo wdzięczny.

(nie zmieni to mojej decyzji o zakupie, ale chciałbym wiedzieć czy to wina JPGa czy tak ma matryca)

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez qbic
    ...a najtańszy zestaw FF wide angle 14mm no to trochę drogo by wyszedł jak na hobby...
    Z dwa tysiaki więcej i musiałbyś żyć bez zoomu, uszczelek itp. EF 14/2.8 L II USM z 5D

| OlyJedi Awatar Dag
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    http://www.dpreview.com/news/0711/07...obeupdates.asp

jest update z adobe, teraz mozna rozlozyc rawy na czesci pierwsze