miesiac po premierze, niektorzy juz nawet macali i sa pod wrazeniem (ja jestem), a pitolenie dalej odchodzi... niesamowite![]()
miesiac po premierze, niektorzy juz nawet macali i sa pod wrazeniem (ja jestem), a pitolenie dalej odchodzi... niesamowite![]()
No zobacz, niektórzy macali i są zachwyceni opakowaniem ale nie zawartością. A inni bagatelizują, i jedno i drugie. Niesamowite jak może być różne podejście do wiary.Zamieszczone przez Dag
przykłady cd...
http://forums.dpreview.com/forums/re...5634407&page=1
pafcio - prawdaż, prawdaż![]()
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
blady ja to widze tak: czekam na aparat bo jest mi z jakiegos powodu potrzebny lepszy, jest premiera, pojawiaja sie sample, ide pomacac, jeszcze tylko wtyczka od adobe (albo inne uaktualnienie programu ktorego uzywam i znam) i juz wiem wszystko
potem kupuje to cudo i ciesze sie ze mam kieszen lzejsza albo stwierdzam ze to smiec, uciekam do konkurencji i tez ciesze sie z lekkosci kieszeni
tutaj odchodza uniesienia od stanow euforycznych do niemal zbiorowego samobojstwa, przy tym jeszcze wypominanki kto ma ile kasy i ile ludzi kupi sprzet
chcialo by sie poczytac merytoryczna dyskusje a tu ciezko, bo ktos gdzies zobaczyl szum na iso1600 po czym wstawia obrazek 800x600
Teraz ja napiszę, że przyznaję racje.Zamieszczone przez Dag
Zawsze można "badziew" sprzedać, wiadomo że ze stratą. Ale lepiej pozbyć się ciężaru zanim się w kompleksy wpadnie![]()
![]()
Mam zamówiony 50-200SWD i następny w kolejce będzie E-3, czy będzie kosztował 5tyś. czy 6tyś.
to ISO 3200 mnie rozłożyło na kolana....chciałbym żeby w moim E-1 takwyglądało 400, no dobra - 800
![]()
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Dokładnie....Zamieszczone przez Janko Muzykant
Ja powiem jeszcze jedno, jestem hobbysta (i nic więcej jak na razie), pewnie nie raz będę narzekać na E-3 w kontekście tego co oferuje konkurencja, ale nie jest powiedziane ze go nie kupie (w moim przypadku również pieniądze decydują o zakupie...a najtańszy zestaw FF wide angle 14mm no to trochę drogo by wyszedł jak na hobby)
Prawdopodobnie z lenistwa zostanę z 4/3 bo mam już wszystkie lupki jakie chciałem, wszystko mieści sie do jednej średniej wielkości torby.
Jak kiedyś będę zarabiać na foto to Olymp zostanie tylko jako travel-kit.
Jedno tylko mam Olympusowi za złe: wypuścił puszkę za 6 kafli i na tym kończy sie ścieżka kariery...na ten moment w tym systemie.
Wiesz przy zmniejszeniu fotki do tych rozmiarów...Zamieszczone przez lessie
Ja jednak mam mocniejsze nogi bo trudniej osuwam się na kolana
![]()
ISO1600 i ISO3200 wyglądają nieźle. Mam tylko jedno "ale" do tych trybów. Nie wiem czy zauwazyliście, ale kiedy na fotkach występuje skóra, rude włosy, czy inne elementy w podobnych kolorach, aparat ma tendencję do robienia pomarańczowawych plam. Pewnie da się to przeskoczyć. Może to tez wina zapisu bezpośrednio w JPG, może w RAW tego nie ma. 'W związku z tym prośba do YxasorR, jakbyś mógł zrobić portret osoby w naturalnym oświetleniu w ISO1600 i ISO3200 w RAW i gdzieś wystawił, żeby można było sobie to ściągnąć, byłbym bardzo wdzięczny.
(nie zmieni to mojej decyzji o zakupie, ale chciałbym wiedzieć czy to wina JPGa czy tak ma matryca)
Z dwa tysiaki więcej i musiałbyś żyć bez zoomu, uszczelek itp.Zamieszczone przez qbic
EF 14/2.8 L II USM z 5D
![]()
http://www.dpreview.com/news/0711/07...obeupdates.asp
jest update z adobe, teraz mozna rozlozyc rawy na czesci pierwsze