Strona 74 z 109 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 1089

Wątek: Sample z E3 - są jakieś?

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dzemski
    The z00m, nie wiem czy warto za ten dodatkowy rok płacić 2000 zł (mam człowieka, który tam jeździ co miesiąc dyplomatką)
    Dla mnie ten dodatkowy rok gwarancji jest wart tych 2k różnicy. Jedno i drugie stanowisko ma swoje uzasadnienie. W przypadku dłużej na rynku obecnych produktów takich obaw nie mam. Jednak w E-3 zastosowano sporo nowych rozwiązań i łatwiej o potknięcie. I pozostaje kwestia darmowego gripa, który i tak planowałem zakupić. W USArmy ponoć nie ma szans na gripa lecz zwracają po jakimś czasie od zakupu coś około 200$. Jak masz kogoś kto dopełni wszystkiego to super.

Pozdrawiam...

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Przestałem już niektórych kumite... zamawiajcie 5D i S5Pro. S5Pro dwumiesięczny leży na alledrogo za 4100zł. Nowe po 4750zł do wzięcia. Skoro dynamika jest najważniejsza to co Was powstrzymuje? Nikkory komuś nie leżą? Absurd...
    Co tak szybko oczekujesz ostatecznych decyzji? Jak nagle to po diable.... to ze wyszło E-3 nie oznacza ze teraz należy podejmować jakiekolwiek decyzje.

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez qbic
    Przestałem już niektórych kumite... zamawiajcie 5D i S5Pro. S5Pro dwumiesięczny leży na alledrogo za 4100zł. Nowe po 4750zł do wzięcia. Skoro dynamika jest najważniejsza to co Was powstrzymuje? Nikkory komuś nie leżą? Absurd...
    Co tak szybko oczekujesz ostatecznych decyzji? Jak nagle to po diable.... to ze wyszło E-3 nie oznacza ze teraz należy podejmować jakiekolwiek decyzje.
    Ja mam w poważaniu kto jaką decyzję podejmie. Tylko skończył się czas dywagacji. Wiadomo wszystko.

Teksty są coraz mniej zjadliwe. Pisanie, że Canon 5D jest kaszaną dla foto-dresów po czym deklarowanie, że bierze się go pod uwagę jako zakup lub pisanie, że S5Pro jest super, ale nie podepnie się pod niego ZUIKO można sobie już darować. Lepiej pisać o tym co wchodzi w rachubę zamiast E-3 i dlaczego. To przynajmniej komuś może się przydać. Uważam zarówno S5Pro jak i 5D za świetne puszki. Dawno pisałem, że ktoś kto oczekuje bezszumnego ISO lub super tonalności powinien rozglądać się za innym systemem. Wielu żyło nadzieją, ale chyba już czas na podsumowania?

Pozdrawiam...

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    [quote="RadioErewanCzytasz w myślach konstruktorów. Podobno na specjalnym kabelku działa LV w OS 2.04.
    [/quote]

RE, miło mi to słyszeć. Olek wreszcie stara się

To by było coś czego nie ma (chyba) konkurencja, a nawet jeśli zaimplementują to do D300 (40D nie ma AF w LiveView) i tak byłby niezły upgrade w stosunku do starych body Olka.

Teoretycznie, hipotetycznie, skoro mamy 11-punktów AF i SWD, to moglibyśmy na ekranie komputera wskazywać na co ma złapać ostrość.
    O zmianie ogniskowej "by wire" nie marzę, albo o statywie z sterowaną zdalnie głowicą, ale i tak byłoby nieźle.

Dla przyrodników - statw z nisko umiejscowionym aparatem, obiektyw macro, przed obiektywem przynęta, ze 20 albo 50m kabel, za krzakami fotograf z laptopem... Ryś, niedźwiadek podchodzą do przynęty i cyk - zdjęcie z 2m.
    .
    .
    Albo zdjęcie myszy wychodzącej z dziury... Kocia perspektywa.
    .
    .
    Paparazzi podchodzi do 5-metrowego płotu za którym opala się topless panienka z Rydzykiem. E3 na długim kiju wygląda zza płotu na wysokości ponad 5m, fotograf z laptopem na dole i cyk... fotka zarabia na ZD 300 f/2.8.
    .
    .
    Sigma 150 + EX25, statyw i mrówki. Na laptopie powiększamy obraz kilkukrotnie, wybieramy myszą punkt AF i cyk, mikroskopowa fotka.
    .
    .
    Detektyw kilkanaście godzin czatuje aż kochanek wyjdzie od żony klienta który go wynajął. Nudy. Ogląda na laptopie film, a w małym okienku obok cały czas podląd z LiveView...
    .
    .
    Obiekt jesteśmy w stanie sfotografować tylko wtedy, gdy włożymy aparat do rury długiej na 1m. Żaden problem, kabelek, laptop, 11-punktów AF...
    .
    .

Pytanie jeszcze na wykorzystają możliwości. Co będzie potrafił soft. I ile będzie kosztował?
    Wykorzysta 11-punktów AF? A może z obiektywami zoomowanymi fly-by-wire można by ostrzyć manualnie z kompa? I jak długo LiveView jest w stanie non-stop przesyłać obraz nim matryca rozgrzeje się do niemożliwości?

Marzenie - skoro jest radiowe sterowanie lampami, to może wyrobiłoby z przesyłaniem obrazu LiveView i sterowaniem aparatu zdalnie? Nie trzeba byłoby kabli...

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Piotr:

wszystko pięknie, ale jakie zoomowanie "by wire". zoom w lustrach zawsze był manualny a od ostrości "by wire" OLEK odchodzi na prośbę użytkowników (i dobrze). o co biega, bo chyba nie kojarzę...?

qbic
    Gość
    Tylko skończył się czas dywagacji. Wiadomo wszystko.
    Ja akurat wszystkiego nie wiem wiec nadal dywaguje.

Fakt S5Pro wydaje mi sie super jeżeli chodzi o jakość zdjęć, ale jest parę innych aspektów które należy sprawdzić i nie jestem zdecydowany tak naprawdę co zrobić.
    Dywagacje sie skończą jak paru kolegów z tego forum będzie posiadało E-3 co najmniej miesiąc.

Dla mnie wywalenie paru tysięcy nie jest jak mrugniecie okiem wiec pozwolę sobie jeszcze pozrzędzić i zadawać pytania o DR

Jak okaże sie ze E-3 nadaje sie idealnie do robienia HDR-ow to pewnie za jakiś czas go kupie (nawet jak ma matryce z L-10).

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    Piotr:

wszystko pięknie, ale jakie zoomowanie "by wire". zoom w lustrach zawsze był manualny a od ostrości "by wire" OLEK odchodzi na prośbę użytkowników (i dobrze). o co biega, bo chyba nie kojarzę...?
    Nie rozumiem dlaczego Olek odchodzi od ostrzenia "By wire". Tym bardziej, że ponoć chodzi o opóźnienia. Nigdy takowych nie zauważyłem. Mi to pasowało...

Cytat Zamieszczone przez qbic
    Tylko skończył się czas dywagacji. Wiadomo wszystko.
    Ja akurat wszystkiego nie wiem wiec nadal dywaguje.

Fakt S5Pro wydaje mi sie super jeżeli chodzi o jakość zdjęć, ale jest parę innych aspektów które należy sprawdzić i nie jestem zdecydowany tak naprawdę co zrobić.
    Tak naprawdę dywagacje sie skończą jak paru kolegów z tego forum będzie posiadało ten aparat co najmniej miesiąc.

Dla mnie wywalenie paru tysięcy nie jest jak mrugniecie okiem wiec pozwolę sobie jeszcze pozrzędzić i zadawać pytania o DR
    I zadawaj. I ja się czegoś dowiem. Jednak są tacy co już stwierdzili, że jest ŹLE. Jeśli jest źle to po co dalej się produkować? Produkować się można jak się dyskutuje, a po stwierdzeniu, że jest beznadzieja niczym z kompaktu chyba nie ma już o czym dyskutować. Mam nadzieję, że rozumiesz co mam na myśli...

Pozdrawiam...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Chyba Piotrkowi chodzi o to aby zoom można było regulować zdalnie (z komputera).

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez sando
    Chyba Piotrkowi chodzi o to aby zoom można było regulować zdalnie (z komputera).
    Chyba to niemożliwe bez dodatkowego osprzętu.

| OlyJedi Awatar Dag
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Piotr_0602 niektore Twoje pomysly dalo by sie zalatwic "pulapka ostrosci" , szkoda ze niema tej funkcji jak narazie w olkach