sciagam, wyglada znakomicie (ogladany w locie ;)Zamieszczone przez qbic
sciagam, wyglada znakomicie (ogladany w locie ;)Zamieszczone przez qbic
rawy sa u mnie juz
najnowszy dcraw i Olympus Studio 2.1 je "rozumieja". bierzcie i pastwijcie sie nad nimi wszyscy![]()
![]()
jezeli ktos ma starszego dcrawa, to ponizej odpowiedni patch:
PS: chlopaki z oceanu juz wiedza, skierowalem ich na mojego site, bo z pieciu megabitow łącza do naszego forum nie zostalaby sucha nitkaKod:--- dcraw.c 2007/10/30 06:23:29 1.393 +++ dcraw.c 2007/11/03 00:17:23 @@ -7177,10 +7177,13 @@ width -= 30; if (load_raw == &CLASS unpacked_load_raw) maximum = 0xf790; + } else if (!strcmp(model,"E-3")) { + maximum = 0xf99; + goto e410; } else if (!strcmp(model,"E-410") || !strcmp(model,"E-510")) { - load_raw = &CLASS olympus_e410_load_raw; maximum = 0xf6a; +e410: load_raw = &CLASS olympus_e410_load_raw; black >>= 4; } else if (!strcmp(model,"SP550UZ")) { thumb_length = fsize - (thumb_offset = 0xa39800);
pozdrawiam
K.Gajda (cra3y)
nadal brak sampli na iso 100....![]()
spokojna Twoja rozczochrana. Radek wzial ten aparat do Zoo, wiec beda i ciekawsze sample, gdzie bedzie widac, jak sobie E-3 radzi ze szczegolami itp itd
pozdrawiam
K.Gajda (cra3y)
grejt
Cos chyba slabo patrzyles. Fotka PB021915 jest na ISO 100.Zamieszczone przez qbic
Moim zdaniem szumy sa na poziomie e-510. Do ISO 800 jest calkiem ladnie, jezeli oczywiscie kadr jest dobrze naswietlony. W przeciwnym wypadku to i ISO 200 robi sie jak dobre 800
Te bajeranckie niby powiekszanie rozpietosci tonalnej, to tylko jak ktos nie ma czasu zrobic tego recznie. To samo, albo i lepiej mozna zrobic na krzywych.
Wszyscy z Łodzi do ZOO na darmowe macanie!Zamieszczone przez cra3y
jak mozesz to podaj cala sciezke bo chyba nie wiem gdzie tego szukac.Zamieszczone przez maly16
Na ftp fotki Radka kotowZamieszczone przez grizz
![]()
Wiem wiem![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.